Ο Γ.Τράγκας μίλησε σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σχετικά με την Τουρκία και τα εθνικά μας θέματα ανάφερε τα εξής:

«Ολομόναχοι. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία μας χτυπάμε τις πόρτες των ξένων και ικετεύουμε για βοήθεια. Όλοι γύρω μας είναι Πόντιοι Πιλάτοι. Όσοι έφεραν τη μνημονιακή σηψαιμία, συμβουλεύουν τώρα να πάμε σε ακρωτηριασμό των άκρων για να σωθούμε. Ο ένας μετά τον άλλον γυρίζουν την πλάτη στη μικρή Ελλάδα.
Αυτοί που μας στραγγίζουν το αίμα επί μια δεκαετία και μετά λένε sorry, λάθος κάναμε που σας σφάξαμε. Όλοι αποθεώνουν τον Ερντογάν. Ο ένας μετά τον άλλον. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε στα ίσια ότι του αρέσει πολύ η Τουρκία και ότι έχει μια στενή φιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν. Η κα Μέρκελ έπλεξε το εγκώμιό του εντός του γερμανικού κοινοβουλίου. Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είπαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στις διαφορές μεταξύ δύο μελών. Μόνο οι Γάλλοι εξακολουθούν να στηρίζουν – φραστικά τουλάχιστον – τη μικρή Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στο Λονδίνο, υπό την ασφυκτική πίεση ενός διεθνούς περιβάλλοντος που του λέει να κάτσει στο τραπέζι και να τα βρει με την Τουρκία. Το ερώτημα είναι: τι και πόσα μπορείς να βρεις με κάποιον που σβήνει από το χάρτη την Κρήτη, το Καστελόριζο και τέμνει το Αιγαίο στο 28ο μεσημβρινό; Πόσα μπορείς να βρεις σε ένα τραπέζι με κάποιον που σου ζητάει να απωλέσεις τα κυριαρχικά δικαιώματά σου, να του δώσεις το μισό Αιγαίο και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου και ουσιαστικά τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο της περιοχής. Αν ο Μητσοτάκης δεχθεί να πάει σε μια τέτοια κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα ο Ερντογάν εποικίζει την Ελλάδα με χιλιάδες μετανάστες, τότε αναπόφευκτα η κυβέρνηση αυτή θα πέσει και θα υποχρεωθούμε να πάμε σε κυβέρνηση χειρισμού όλων των εθνικών θεμάτων.
Εάν δεν κάτσει στο τραπέζι. Εάν δεν προχωρήσει η συζήτηση με τους Τούρκους, οι άνεμοι του πολέμου θα πνεύσουν δυνατότερα σε όλη την περιοχή μας.

Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια έχει στο νου του την επέκταση της Τουρκίας προς τα δυτικά. Με ένα σχέδιο που δουλεύει από τότε που ήρθε στην εξουσία. Θα έλεγα με ένα σχέδιο που υπήρχε πάντα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και τώρα υλοποιεί αποφασιστικά ο Σουλτάνος. Είναι αλήθεια ότι ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει την εγκατάλειψη όλων των διεθνών παραγόντων. Για την ακρίβεια η χώρα μας αντιμετωπίζει την απόφαση διαφόρων κέντρων να την κάνουν ασθενέστερη και μικρότερη. Πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας και λογικά, θα απαιτηθεί ευρεία πολιτική συναίνεση και κάποια στιγμή θα πρέπει το κομματικό εγώ να αφήσει τη θέση του στην εθνική ανάγκη.

Αυτή η κυβέρνηση, μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει αυτή την οξύτατη και θανάσιμη εθνική κρίση. Σύντομα θα το αντιληφθούμε όλοι. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να κουνήσει ούτε δαχτυλάκι η Ευρώπη. Ας τελειώσουμε με αυτό το μεγάλο παραμύθι της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και υποστήριξης. Οι μόνοι που βοηθάνε έμπρακτα είναι οι Γάλλοι που έχουν παραδοσιακή κόντρα με τους Τούρκους και αυτή την εποχή κοντράρονται δυνατά με τους Αμερικανούς. Η χθεσινή τηλεοπτική μονομαχία Μακρόν – Τραμπ οφείλεται κυρίως στους οικονομικούς δασμούς, στη φορολογία που επιβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα πλήθος γαλλικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων και κρασιών που εισάγονται στις ΗΠΑ. Όπως σας είχα πει και επιβεβαιώνομαι το ΒΕΤΟ στα Σκόπια δεν είχε να κάνει μόνο με τους μετανάστες που κινούνται προς την Ευρώπη. Είχε να κάνει με τους δασμούς δισεκατομμυρίων που επέβαλε ο Τραμπ πληγώνοντας τη γαλλική οικονομία, τους Γάλλους παραγωγούς. Βέβαια, ο Ντόναλντ φωνάζει ότι θέλει να στηρίξει έτσι τους οινοπαραγωγούς της Καλιφόρνιας και όλα τα προϊόντα που παράγουν οι Αμερικανοί γεωργοί.
Αναπόφευκτα θα πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ότι καλύτερο διαθέτει η πολιτική και στρατιωτική βιτρίνα μας. Είναι καιρός να σταματήσει το ροκάνισμα της Ελλάδος από μέσα. Είναι καιρός να επανακτήσουμε υψηλή εθνική συνείδηση και υψηλή εθνική και κοινωνική συνοχή.

Αν αυτό δεν γίνει, θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με αποφάσεις και καταστάσεις που οι Πρέσπες θα μοιάζουν ως απλό και φθηνό play Mobil μπροστά τους. Ο Σουλτάνος έτρεχε όλα τα χρόνια του μνημονίου για να φτάσουμε εδώ και οι δικοί μας έπαιζαν ντοκιμαντέρ για το πόσο καλά περνούσαμε με τους Τούρκους επί τουρκοκρατίας και έσβηναν τα κεφάλαια της ιστορίας μας.

Εδώ στην Αθήνα ακόμη ασχολούνται με το αν πήρε πτυχίο ο κος Διαματάρης και με άλλα μικροπολιτικά θέματα, ενώ τα νησιά και η ηπειρωτική χώρα εποικίζονται από μουσουλμάνους ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν εκατοντάδες πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και κομάντος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβει ότι ακολουθώντας τα κελεύσματα της κας Μέρκελ και παίζοντάς το κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου κινούμενη πάνω σε μνημονιακές ράγες, θα φθαρεί, θα πέσει σε θανάσιμες παγίδες και στο τέλος θα υποστεί την κόλαση της χλεύης και της μεγάλης ευθύνης για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα μείνει ο κος Τραμπ στο Λευκό Οίκο, αν θα πάρει ή όχι δεύτερη θητεία. Εμείς όμως πρέπει να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με έναν παράγοντα που σίγουρα θα τον καλέσουμε στο τηλέφωνο. Επίσης, ο κος Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με την γραμμή Μακρόν στο Σκοπιανό και σε άλλα θέματα ή θα σύρεται από την κα Μέρκελ. Πρέπει να αποφασίσει.

Δείτε και το βίντεο:

makeleio.gr

Από xiromeropress