ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Στην έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κόλλησε η διαδικασία εξόφλησης του 20% των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών για ζημιές που έγιναν το 2016. Ενώ η διοίκηση του ΕΛΓΑ, υποσχόταν μέχρι πρότινος ότι θα εξοφληθούν οι παραγωγοί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου – νωρίτερα μάλιστα είχε βάλει ως στόχο τον Δεκαπενταύγουστο -, ο χρόνος αυτός παρήλθε και πλέον το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής επεκτείνεται μέχρι και το τέλος του 2017.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας της Ηλείας “Πρωινή”, που βασίζεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστου Βαλιανάτου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βαλιανάτος. «… ζήτησα να μας ενημερώσει για το υπόλοιπο 20% των αποζημιώσεων του 2016, που χρωστά ο ΕΛΓΑ στους παραγωγούς. Ο κ. Κουρεμπές, μου είπε πως δεν έχει εγκριθεί το κονδύλι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που μας είχε δεσμευτεί πως έως τις 30 Σεπτέμβρη θα έχει πληρωθεί.
Προσπαθούν να δώσουν το 10% τον Οκτώβριο και το υπόλοιπο με την έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έως το τέλος του έτους. Εμείς ως ομάδα παραγωγών καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, διότι δεν φρόντισε να εγκριθεί το 20% έτσι ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί. Εγώ ρωτάω, αν το ποσοστό δεν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα το χάσουν οι παραγωγοί» αναρωτήθηκε ο κ. Βαλιανάτος.
Σε ένα άλλο μέτωπο με τον ΕΛΓΑ αυτό που αφορά τους σταφιδοπαραγωγούς που επλήγησαν από πλημμύρες στα αλώνια το 2016, ο κ. Κουρεμπές τόνισε πως οι διαδικασίες για τα ΠΣΕΑ θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2017 και αρχές Ιανουαρίου 2018. «Κρατάω μικρό καλάθι και λέω τους παραγωγούς να μην περιμένουν πολλά άμεσα, καθώς οι διαδικασίες ΠΣΕΑ είναι χρονοβόρες» σχολίασε ο κ. Βαλιανάτος.
Τέλος σε ότι αφορά τη βιομηχανική τομάτα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε στον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας πως μετά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και αφού καταβάλουν τις εισφορές του 2017 στον οργανισμό οι παραγωγοί, θα ξεκινήσει η πληρωμή των αποζημιώσεων της βιομηχανικής τομάτας 2017…
agro24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *