Πότε ανοίγουν τα σχολεία είναι ήδη γνωστό, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο πώς ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2020 για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία είναι κάτι που ενδιαφέρει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, όπως ειδικά για τον τη φετινή χρονιά, τον Σεπτέμβριο 2020, έχει ιδιαίτερη σημασία και το πώς ανοίγουν τα σχολεία, αν δηλαδή θα γίνεται μάθημα κάθε μέρα ή όχι. Αν θα είναι όλοι οι μαθητές στην τάξη, αν θα υπάρχουν αποστάσεις, αν θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανιο ή όχι.

Για αυτό το ζήτημα μίλησε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, όπως φάνηκε ακόμη δεν υπάρχουν καθαρές απαντήσεις, όμως το βασικό σενάριο είναι να γίνει κανονικά η λειτουργία των Σχολείων από τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Όπως σημείωσε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Για τους προβληματισμούς των μαθητών και την απόδοση τους στην Έκθεση και άλλα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανέφερε ότι προφανώς το θέμα ήταν από εκείνα που δεν ανέμεναν τα παιδιά, ώστε να ξέρουν καλά πώς να το διαχειριστούν.

Σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μόνο ένα μάθημα σχεδίου απαλείφθηκε από το πρόγραμμα μαθημάτων, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για μαθήματα και στο σχέδιο και σε άλλα, που αποτελούν και Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
dikaiologitika.gr/e

Από xiromeropress