Οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε εδώ και για τη σημερινή άναρχη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στη παραλιακή ζώνη του Ξηρομέρου έχουν ονοματεπώνυμο γνωστό τοις πάσι.
Ήρθε η ώρα όμως πέρα από το καταλογισμό ευθυνών στο χθες, η κοινωνία του Ξηρομέρου να ορθώσει σύσσωμη το δικό της ανάστημα κόντρα αφενός στις επιδιώξεις περιθωριακών τύπων ,καιροσκόπων και γραφικών επαναστατών που ανεμίζουν παντιέρες απόλυτης άρνησης, αφετέρου στους γνωστούς πάσης φύσεως πεμπτοφαλαγγίτες οσφυοκαμπτες και μαριονέτες των Εταιριών Ιχθυοκαλλιέργειας .
Οφείλουμε να είμαστε πραγματιστές και να μην εθελοτυφλούμε απέναντι στη πραγματικότητα της ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της κοινωνίας και των εταιριών ιχθυοκαλλιεργειών.
Πρέπει να δώσουμε όμως και ένα ξεκάθαρο μήνυμα χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης κυρίως προς την Εταιρεία αλλά και στους πάσης φύσεως και εν ισχύει προφανείς αλλά και κεκαλυμμένους και συγκεκαλυμμένους ορατούς και αόρατους συμμάχους της.
Ξεκάθαρο όμως είναι MONO ένα μήνυμα που αποτυπώνεται και αποτελεί τυπικά και ουσιαστικά παλλαϊκή θέληση και κτήμα των δημοτών.
Τούτο όμως επιτυγχάνεται μόνο μέσα από ένα ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,που θα αποτελεί ισχυρή και μόνη δέσμευση κάθε δημοτικής αρχής σήμερα και αύριο, ειδάλλως κάθε άλλη διατυπωθείσα πρόταση μπορεί να αποτελεί εν δυνάμει πεδίο διαπραγμάτευσης ακόμη και πιθανής συναλλαγής
Κι αν σήμερα φτάσαμε η έσχατη πρόταση να είναι :
«Κανένα επί πλέον κλουβί ,πέρα από τα υπάρχοντα στη παραλιακή ζώνη του Ξηρομέρου» ας αναλάβει επιτέλους έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή την ευθύνη να τη φέρει ως έγκριση μέσω τοπικού δημοψηφίσματος στους Δημότες.
Εν τέλει η εν λόγο πρόταση διασφαλίζει απολύτως τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας των συμπατριωτών μας αφού δεν μειώνει κατ ελάχιστο το μέγεθος της Εταιρείας, δεν επηρεάζει την υπάρχουσα λειτουργία της αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει και την ανάπτυξη της πέραν της παραλιακής ζώνης καθώς υπάρχει αρκετός θαλάσσιος χώρος να αναπτυχθεί με σύμφωνη γνώμη ,αγαστή συνεργασία και τη συνδρομή όλων .
Η κοινή βούληση υφίσταται και αποκτά δυναμική όμως όχι με υποσχέσεις και προφορικές δεσμεύσεις αλλά μόνο με μια νέα χάραξη που θα αποτυπώνεται γραπτά και θα διασφαλίζει έμπρακτα τη ομόθυμη θέληση για ένα κοινό μέλλον.
Κι αν τούτο δεν είναι εφικτό και η εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών δεν το κάνει δεκτό, τότε οφείλει η Δημοτική Αρχή, δεδομένης της αποτυπωθείσας έμπρακτης θέλησης των δημοτών του Ξηρομέρου μέσω Δημοψηφίσματος να αδράξει το δρόμο της σφοδρής αντιπαράθεσης , και να σταματήσει τις ασκήσεις «ισορροπιών», τα ευχολόγια ,τις ατέρμονες συζητήσεις και συνεδριάσεις ,την επίκληση του συναισθήματος που εν τέλει θεωρείται αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων και οδηγεί στον ευτελισμό.
Να προχωρήσει:
– ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο κλείσιμο του Δήμου με πλήρη αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του
– σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και εταιρείας .
– Να κληθεί ο συμπατριώτης μας αρμόδιος υπουργός να δεσμευτεί δημόσια και ξεκάθαρα ότι θα σεβαστεί τη θέληση των δημοτών του Ξηρομέρου διαφορετικά να θεωρηθεί ανεπιθύμητος στο Δήμο Ξηρομέρου.
Ειδάλλως πολύ φοβούμαι ότι οι ευθύνες που θα βαρύνουν την Δημοτική Αρχή έναντι κυρίως των νέων γενεών του τόπου μας , θα είναι δυσανάλογα απείρως μεγαλύτερες των προγενέστερων της που μας οδήγησαν ως εδώ

Ilias Kotrotsos

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *