Αντιδήμαρχε κύριε Γερόλιμε παραμένετε Αδιόρθωτος για τις Ανεμογεννήτριες και για τις ΑΠΕ στον Δήμο μας και παρά την κολωτούμπα ,που σας εξαναγκάσαμε να κάνετε στο Συμβούλιο για τις Ανεμογεννήτριες στην Βελούτσα .!!!

Έτσι λοιπόν γράφετε επί λέξει:

Από τις ανεμογεννήτριες που απέρριψε ο Δήμος σε βάθος τριετίας δεν ωφελείται περίπου 1.000.000 ευρώ σύμφωνα με την πρόταση της ενδιαφερόμενης εταιρείας για :

* Αγορά εξοπλισμού και μηχανημάτων που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος

* Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας και αντιπλημμυρικά έργα στις Κοινότητες Αστακού , Βασιλόπουλου & Καραΐσκάκη.

*Δωρεάν σύνταξη μελετών για έργα και αναβάθμιση ποιότητας ζωής των κατοίκων στις Κοινότητες Αστακού , Βασιλόπουλου & Καραΐσκάκη.

* το κατά νόμο θεσπισμένο ποσοστό είσπραξης 1,7 % υπέρ του Δήμου για έργα στις Κοινότητες Αστακού , Βασιλόπουλου & Καραΐσκάκη.

Δεν έχετε αντιληφθεί, ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος ,που να είναι αντίθετος με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας λόγω της κλιματικής αλλαγής , αλλά στον Δήμο μας δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα στρέμμα Δημοτικής χορτολιβαδικής έκτασης, που θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε για δημιουργία τέτοιων μονάδων , γιατί ο Νομός μας και κυρίως ο Δήμος μας είναι κατ εξοχήν κτηνοτροφικός Δήμος και δεν έχουμε και άλλα στρέμματα να παραχωρήσουμε σε κτηνοτρόφους μας ,τα οποία χρειάζονται.

Σε ιδιωτικές εκτάσεις ασφαλώς λέμε ΝΑΙ και είμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ, αλλά δε Δημοτικές , αφού αυτές οι χορτολιβαδικές εκτάσεις και τα δάση εξ αγριελαιών παραχωρήθηκαν στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σε άλλους τρείς Νομούς με το ΔΝΖ ΤΟΥ 912 κατά πλήρη νομή κυριότητα και χρήση στις Κοινότητες και στους Δήμους και παρέμειναν στο κράτος μόνο τα δάση ( και υπάρχει νομοθεσία πως χαρακτηρίζεται μια έκταση ως Δάσος ή ως χορτολιβαδική έκταση ), λέμε ΟΧΙ .

Έτσι η εμμονή σας για να επιμένετε , ότι έπρεπε να παραχωρήσουμε στην Βελούτσα και στο Καλλίκομο τις εκτάσεις αυτές σήμερα για να τοποθετούνταν Ανεμογεννήτριες ασφαλώς κάτι υποκρύπτει , παρά το ότι σας εξαναγκάσαμε να ψηφίσετε ΟΧΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο .!!!!!

Και στο Συμβούλιο για την εγκατάσταση σε 2.100 στρέμματα στο Αρχοντοχώρι σε Κοινοτική χορτολιβαδική έκταση , σας είπα εάν μας έδιναν 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον Δήμο σε βάθος 30 χρόνων και έκαναν όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς δρόμους με άσφαλτο , θα έπρεπε να πούμε ΝΑΙ ;;;;;

Εμείς και πάλι θα λέγαμε ΟΧΙ συμπαρατασσόμενοι και αλληλέγγυοι με τους κατοίκους του Αρχοντοχωρίου και του Τοπικού Συμβουλίου , το οποίο είπε ομόφωνα ΟΧΙ .

Και για εμάς το ΟΧΙ δεν έχει να κάνει με την μη ύπαρξη Χωροταξικού , αλλά με την μη περίσσεια ούτε ενός στρέμματος πλέον για τους κτηνοτρόφους μας και ούτε ασφαλώς δεχθήκαμε να συνομιλήσουμε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, που ζήτησε παρέμβαση ,αλλά δεν θα συνομιλούσαμε ακόμη και αν ερχόταν στον Δήμο πριν από 2 μήνες .

Αυτά τα θέματα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καθάριες σκέψεις , γιατί διαφορετικά παραπέμπουν σε άλλα πράγματα και εγείρουν υποψίες διαπλοκής .

Αστακός 24/9/2021

Παναγιώτης Στάικος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Από xiromeropress