ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Οι εξελίξεις για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στην Αιτωλοακαρνανία τρέχουν, με τους συγγενείς της 44χρονης να ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα συμπληρωματική έρευνα. Αφορμή της εισαγγελικής εντολής αποτέλεσαν τα ευρήματα του πραγματογνώμονα της οικογένειας από το αυτοκίνητο της 44χρονης, που βρέθηκε νεκρή.
Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη
Γίνεται ανοιχτά λόγος για «συμβόλαιο θανάτου». Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Ταουξής εξέτασε το Ι.Χ. μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η Ειρήνη Λαγούδη, παρουσία του διορισμένου πραγματογνώμονα και αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» o κ. Ταουξής, «τα ευρήματα είναι συνταρακτικά και δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο θάνατος της 44χρονης οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε αυτοκτονία, όπως ήταν η εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα.
«Η εικόνα που αντίκρυσα δεν παραπέμπει σε σκηνικό αυτοκτονίας, αλλά σε σκηνικό ανθρωποκτονίας, για την οποία έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα. Θα έλεγα ότι παραπέμπει στις αμερικάνικες ταινίες, στις οποίες βλέπουμε συμβόλαια θανάτου και ξεκαθαρίσματα μεταξύ συμμοριών.
Εκτιμώ ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστούν αποτυπώματα, DNA, τρίχες ή άλλο βιολογικό υλικό. Και πως όταν πήγαν να βάλουν φωτιά, κάποιος ή κάτι εμφανίστηκε στον ορίζοντα. Μπορεί να ήταν ένα αυτοκίνητο, ένας κυνηγός ή ίσως ένας αγρότης, που τους ανάγκασε να φύγουν άρον – άρον».
Επίσης πρόσθεσε ότι: «Στην πίσω εταζέρα του αυτοκινήτου βρέθηκε ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο ήταν ποτισμένο με πετρέλαιο. Το κομμάτι αυτό ήταν δεμένο σε ένα καλώδιο, που ενδεχομένως να λειτούργησε ως βραδυφλεγές φυτίλι».
“Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα… Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος”.
Τι είδε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας
Όπως είπε στην εκπομπή, ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες: «Εγώ έλεγξα το αυτοκίνητο… συγκέντρωσα το υλικό που ήθελα, έχω βγάλει βίντεο και φωτογραφίες και τα ευρήματά μου, δε μπορώ να πω πολλά αλλά έχω ενημερώσει τους νομικούς παραστάτες της οικογένειας και περιμένω τα στοιχεία από τα εργαστήρια και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα ευρήματα τα δικά μου και θα συντάξω μία έκθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση έχει σημαντικά ευρήματα που έχω καταγράψει. Επισκέφθηκαν και τον τόπο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η απόσταση του χωματόδρομου είναι 3,5 χιλιόμετρα… Θα δούμε αν υπάρχει διαφορά χρόνου με τον χρόνο που έχω βρει εγώ περίπου, με τον χρόνο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και πήρε φωτιά».
Όπως διευκρίνισε ο δεύτερος δικηγόρος, ο Κώστας Ζώης: «Τα στοιχεία αρχίζουν να οδηγούν στην βεβαιότητα και όχι στη σκέψη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση ότι σταμάτησε σε βενζινάδικο και προμηθεύτηκε πετρέλαιο, τη στιγμή που υπάρχει ειδικό κουμπί που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ και δεν χρειαζόταν να δώσει τα κλειδιά».
Το κουμπί για το πορτ μπαγκάζ προβληματίζει
Σύμφωνα με τη μαρτυρία βενζινά, στον οποίο σταμάτησε μια γυναίκα για να γεμίσει ένα μπιτόνι με πετρέλαιο την ημέρα της εξαφάνισης της 44χρονης, η γυναίκα του έδωσε τα κλειδιά του πορτ μπαγκάζ και του είπε τι να κάνει. Να πάρει δηλαδή από εκεί το άδειο μπιτόνι και να το γεμίσει με πετρέλαιο.
Κάποιοι είπαν ότι αν όντως ήταν η Ειρήνη Λαγούδη αυτή η γυναίκα, τότε ενισχύεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το αυτοκίνητο που σταμάτησε στο συγκεκριμένο βενζινάδικο, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό της Ειρήνης Λαγούδη. Όμως… αν όντως ήταν η ίδια που οδηγούσε το αυτοκίνητό της, γιατί να δώσει κλειδιά στον βενζινά; Δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητό έχει ειδικό κουμπί, με το οποίο ανοίγει το πορτ μπαγκάζ, χωρίς να χρειάζονται τα κλειδιά; Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Ειρήνη Λαγούδη το είχε τρία χρόνια…

madata.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *