Την παράταση της απαγόρευση κυκλορορίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια στόματος του κυβέρνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα γεγονός που βάζει «ταφόπλακα» για εορταστικά ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα τονίστηκε πως, διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Αυτό τονίστηκε στις ανακοινώσεις τις κυβέρνησης για τον οδικό χάρτη μέχρι τις γιορτές. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αντί για 9 μ.μ. – 5π.μ. μεταφέρθηκε μία ώρα μετά για μπορέσουν οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και καταστήματα λιανικής να επιστρέψουν σπίτι τους.

xristougenna922
ADVERTISING

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη έγινε γνωστό ότι η μόνη περίπτωση που είναι υπό εξέταση σχετικά με την παράταση του ωραρίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι για τις δύο παραμονές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Να θυμίσουμε ότι θα επιτραπούν, όπως είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, οι συναθρόισεις στα σπίτια τα βράδια αυτά για έως 9 άτομα.

Η παράταση ωστόσο της απαγόρευσης κυκλοφορίας βάζει ταφόπλακα στις μαζώξεις των εορτών πέραν των παραμονών. Παράλληλα, τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κυβερνητική ενημέρωση, σε περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση πολιτών σε σπίτια φίλων και συγγενών, ποιον κωδικό στο 13033 θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, επειδή οι συνθήκες αλλάζουν μέρα με τη μέρα, δεν αποκλείεται με νέες ανακοινώσεις η κυβέρνηση να δώσει κάποιες ώρες «χάριτος» για τις ημέρες: Παραμονή Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά και τον κωδικό στο 13033 που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *