Σεισμός στα δικαστήρια της Πάτρας: Οι παράγοντες της δίκης… δεν πίστευαν στα αυτιά τους, με όσα άκουγαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Αντίδικοι μία γιατρός από την Πάτρα και ο πρώην σύζυγός της επίσης γιατρός!

Στο Δικαστήριο ακούστηκαν πράγματα και θαύματα που παρέπεμπαν σε ροζ ερωτικό σκάνδαλο, στο οποίο σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της πρωταγωνιστούσε μόνο η γιατρίνα!

Όπως ακούστηκε κατά την διαδικασία, η γιατρός είχε μαζί με τον σύζυγό της, και δύο εραστές, ενώ «έπαιζε» μέσω του διαδικτύου και με άλλους άνδρες στους οποίους έστελνε «καυτό υλικό»!

Η γυναίκα μετά από όλα όσα είχε κάνει, υπέβαλε αγωγή η οποία αφορούσε ένορκες βεβαιώσεις των συγγενών του πρώην συζύγου της, τις οποίες ο τελευταίος προσκόμισε σε δικαστήριο, όπου οι εναγόμενοι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια πριν το διαζύγιο, η γυναίκα επεδείκνυε αντισυζυγική συμπεριφορά, ήταν αδιάφορη μητέρα, είχε συνάψει παράλληλους δεσμούς, συναντούσε τους εξωσυζυγικούς ερωτικούς της συντρόφους εντός της οικογενειακής στέγης, ερωτοτροπούσε ποικιλοτρόπως μ’ αυτούς αφενός εκεί και αφετέρου, με την παρουσία των προαναφερθέντων τέκνων της, διαδικτυακώς, πραγματοποιώντας άσεμνες συνομιλίες μ’ αυτούς, ενδιαφερόμενη μόνο για τις πρόσκαιρες ηδονές και μη διαθέτοντας ίχνος ντροπής.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το dete.gr είναι ενδεικτικό το ότι, σε διαδικτυακή σελίδα, η πρώην σύζυγος απέστελλε γυμνές φωτογραφίες της και λάμβανε γυμνές φωτογραφίες των εξωσυζυγικών ερωτικών συντρόφων αυτής, ανέβαζε φωτογραφίες των τέκνων της με εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτών σε κοινή θέα, και σύμφωνα με το δικαστήριο «εξέθετε, εξαιτίας της προ περιγραφείσας κατάπτυστης, επονείδιστης και αποκρουστικής διαστροφής της, σε σημαντικό κίνδυνο τα τέκνα αυτής, είχε ροπή στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κ.ά.».

Να σημειωθεί ότι, ένας εκ των εναγομένων ήταν και ο πρώην πεθερός της ενάγουσας, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα, στην ένορκη βεβαίωση του ενώπιον συμβολαιογράφου, ανέφερε για την πρώην νύφη του, ότι «διεκδικεί την αποκλειστική επιμέλεια των ανήλικων τέκνων της, όχι για να φροντίζει αυτά, αλλά προκειμένου να εισπράττει διατροφή από τον εναγόμενο πατέρα τους, όπερ αποβαίνει βλαπτικό για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των ανήλικων παιδιών…».

Ο πρώην σύζυγος προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες και μηνύματα που βρήκε αποθηκευμένα στον υπολογιστή που είχαν στο σπίτι τους και χρησιμοποιούσαν από κοινού με την πρώην σύζυγο του, αλλά και αιματολογικές εξετάσεις όπου αποδεικνύονταν ότι η ενάγουσα πρώην σύζυγος, έκανε χρήση αλκοόλ.

Ετέθη ζήτημα… αποδεικτικού υλικού!

Η πλευρά της κατηγορουμένης έθεσε ζήτημα για το αν μπορούν τα στοιχεία που πρσκόμισε ο σύζυγός της (φωτογραφίες και βίντεο) να αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό! Μια και η υπόθεση είχε σχέση με δικαστική διαμάχη για διαζύγιο, και το ερώτημα ήταν αν συνιστούσαν παραβίαση απορρήτου; Πόσο μάλλον αν η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πρώην συζύγων, αφορά την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών τους!
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έκρινε ότι τέτοιο υλικό, δεν είναι παράνομο, αφού ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν οικογενειακός και έτσι απέρριψε την αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη που είχε υποβάλει η πρώην σύζυγος και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, σε βάρος του πρώην συζύγου της και συγγενικών του προσώπων, τους οποίους κατηγορούσε, τους μεν συγγενείς για ψευδορκία μάρτυρα, τον δε εν διαστάσει σύζυγο της για ηθική αυτουργία στην ψευδορκία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία αφορούν την ένδικη αστική διαφορά. Δεν αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα οι επίμαχες φωτογραφίες, ηλεκτρονικές συνομιλίες και αιματολογικές εξετάσεις, τα οποία ανευρέθησαν εντός της οικογενειακής στέγης αποθηκευμένα στη μνήμη του οικογενειακού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ως εκ τούτου, δεν προέκυψε παραβίαση του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας της ενάγουσας, ενώ οι εναγόμενοι (πρώην σύζυγος και πρώην πεθερός) δεν προσέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο, παρανόμως, αντίθετα προς τα χρηστά ήθη και υπαιτίως την τιμή, την ατομική και επαγγελματική υπόληψη της ενάγουσας και εν γένει την προσωπικότητα αυτής ούτε τέλεσαν εις βάρος της οποιαδήποτε αδικοπραξία.

Ο σύζυγος, ο πεθερός και άλλοι μάρτυρες (μεταξύ αυτών και ένας ιερέας) ισχυρίστηκαν με καταθέσεις τους: ότι η γιατρίνα και ενάγουσα ήταν συνεχώς παγερή και εριστική με τον σύζυγο της νευρική, επιθετική και προσβλητική, στερείτο υπομονής, ασχολείτο αποκλειστικώς με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, προς άγνωστη κατεύθυνση, και τον οικογενειακό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδιαφορούσε για τα δύο ανήλικα παιδιά της, επεδείκνυε άκρως αντισυζυγική συμπεριφορά, είχε συνάψει παράλληλους εξωσυζυγικούς δεσμούς, συναντούσε τους εξωσυζυγικούς ερωτικούς της συντρόφους εντός της οικογενειακής στέγης, ερωτοτροπούσε ποικιλοτρόπως μ’ αυτούς αφενός εκεί και αφετέρου, με την παρουσία των τέκνων της, διαδικτυακώς, πραγματοποιώντας άσεμνες συνομιλίες μ’ αυτούς, ενδιαφερόμενη μόνο για τις πρόσκαιρες ηδονές και μη διαθέτοντας ίχνος ντροπής, στην ίδια διαδικτυακή σελίδα, όπου απέστελλε γυμνές φωτογραφίες της και λάμβανε γυμνές φωτογραφίες των εξωσυζυγικών ερωτικών συντρόφων αυτής, ανέβαζε φωτογραφίες των τέκνων της με εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου αυτών σε κοινή θέα, εξέθετε, εξαιτίας της προπεριγραφείσας κατάπτυστης, επονείδιστης και αποκρουστικής διαστροφής της, σε σημαντικό κίνδυνο τα τέκνα αυτής, είχε ροπή στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, με συνέπεια να τελεί συχνά σε ευθυμία, δεν τυγχάνει κατάλληλη για την επιμέλεια των ανήλικων τέκνων της, στα οποία δεν συμπεριφέρεται ως πραγματική μητέρα, και δεν μπορεί να τα διαπαιδαγωγήσει ορθά.

Πηγή: dete.gr

Από xiromeropress