Ένα βίντεο – ντοκουμέντο έφερε στη δημοσιότητα το δελτίο ειδήσεων του Alpha με την επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς, που επέβαιναν σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, όταν σταμάτησαν αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα για έλεγχο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε την μουσική στη… διαπασών και κινούνταν «περίεργα» και μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε στη συμβολή της Πειραιώς με την Κηφισού άρχισε μια πραγματική μάχη.
Οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ξεκίνησαν να ρίχνουν στον αέρα με καραμπίνα, ενώ περίπου 25 άτομα βγήκαν από κοντινό καταυλισμό Ρομά και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και μάρμαρα κατά των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν σταμάτησε τους επιτιθέμενους που συνέχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους αστυνομικούς στο κεφάλι, τα χέρια και το σώμα.
Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί, οι αστυνομικοί φαίνονται να δέχονται επίθεση από τους δράστες. Σε ένα πλάνο φαίνεται κάποιος να κλωτσά έναν αστυνομικό στην κοιλιά…
«Δεν λειτουργούσε ο ασύρματος!»
Σύμφωνα με τον Alpha, ο οδηγός του περιπολικού κατέθεσε πως φώναζε «μην μας κυκλώνετε, μην μας κυκλώνετε» και φοβήθηκε πως θα του πάρουν το περιπολικό. Κατέθεσε ότι έκανε «βουτιά» και άρπαξε τα κλειδιά εγκαταλείποντας το όχημα.
Εκείνη την ώρα, είδε στον ασύρματο την ένδειξη «no signal» ενώ από καθαρή τύχη κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο. Κι αυτό διότι λίγη ώρα πριν είχε κάνει μια κλήση για άλλη υπόθεση από το κινητό του γιατί και πάλι δεν λειτουργούσε ο ασύρματος, κι έτσι η καταγραφή βρισκόταν «ψηλά» στην λίστα των κλήσεών του, καταφέρνοντας έτσι να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του λέγοντας: «Δεχόμαστε επίθεση»!
ΒΙΝΤΕΟ

πηγη dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *