Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύεται γυναίκα που τραυματίστηκε από σαλάχι στην παραλία «Αράπης», κοντά στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Όπως αναφέρει το e-maistros.gr, το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (11.7.24),  μεσημβρινές ώρες, στα ρηχά νερά της συγκεκριμένης πολυσύχναστης παραλίας.

Η άτυχη λουόμενη τραυματίστηκε στον αστράγαλο από σαλάχι κρυμμένο στην άμμο. Δέχθηκε  επί τόπου βοήθεια από άλλο λουόμενο και στη συνέχεια διακομίστηκε  άμεσα από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύεται

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί τόσο στη συγκεκριμένη παραλία όσο και σε γειτονικές παραλίες (λ.χ. Μπούκα.), Την παραλία όπου συνέβη το περιστατικό,  όπως αναφέρει το δημοσίευμα επιλέγουν κατά κανόνα οικογένειες με μικρά παιδιά από την γύρω περιοχή.

 Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης,  ούτε πινακίδες που να προειδοποιούν τους λουόμενους για τον κίνδυνο ύπαρξης επικίνδυνων μορφών θαλάσσιας ζωής. Ο τραυματισμός όταν έρθουμε σε επαφή με το σαλάχι προέρχεται από κέντρισμα με την ουρά του. Συστήνεται εμβύθυνση του τραυματισμένου μέλους σε ζεστό νερό και άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο, διαβάσαμε στο onmed.gr.

Από xiromeropress