Σε αντίθεση µε τις υπόλοιπες περιοχές όπου κυριαρχεί η στασιµότητα – ενίοτε και η υπανάπτυξη – η περιοχή από την Πάλαιρο µέχρι και τα όρια µε Λευκάδα αναµένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόµενα χρόνια ως αποτέλεσµα πολλών παραγόντων. Καταρχήν η γειτνίαση µε την ραγδαία αναπτυσσόµενη Λευκάδα της δίδει ήδη µεγάλη προστιθέµενη αξία. Στο δήµο Βόνιτσας ξεφυτρώνουν ήδη νέες τουριστικές κατοικίες και επιχειρήσεις και το τουριστικό ρεύµα είναι αυξανόµενο. Ωστόσο αυτό που επέρχεται θα είναι σαρωτικό και είναι απότοκος τόσο δηµόσιων όσο και ιδιωτικών επενδύσεων.
Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, εντός των επόµενων 3 – 4 ετών αναµένεται να γίνουν δηµόσιες επενδύσεις περίπου 230 εκατ. €, κυρίως σε οδικούς άξονες ενώ υπάρχει και πλάνο για τουριστικές υποδοµές. Τα 150 εκατ. αφορούν το Αµβρακία – Άκτιο που δεσµεύτηκαν και ίσως µέχρι το τέλος του έτους συνεχιστεί ο οδικός άξονας που θα αποτελέσει την απαρχή της αναπτυξιακής πορείας. Δύο άλλα µεγάλα οδικά έργα τα οποία δηµοπρατούνται µέσα στο καλοκαίρι είναι το «Βόνιτσα – Λευκάδα» και «Άκτιο – Άγιος Νικόλαος». Ο προϋπολογισµός είναι 56,5 εκατοµµύρια και πρόκειται για τα λεφτά από το Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας που κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήµος από πόρους της Περιφέρειας. Περίπου 10 εκατ. € θα δοθούν για την σύνδεση Ιόνιας και Αµβρακίας Οδού, 4 εκατ. €για την συντήρηση του εθνικού δικτύου Αµφιλοχία – Λευκάδα και άλλα τόσα θα δοθούν για δύο παρεµβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο του δήµου Βόνιτσας. Η πρώτη είναι ο δρόµος Κατούνα – Λουτράκι και ο άλλος η σύνδεση της Πλαγιάς µε την καταπληκτική παραλία στο Βαθυαβάλι. Όπως φαίνεται η δηµοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει τεράστια ποσά και έπεται τώρα να ξεκινήσουν τα έργα.
Υπάρχουν όµως και καλά νέα στο µέτωπο των ιδιωτικών επενδύσεων καθώς προχωρά η ανακαίνιση µεγάλης µονάδας 400 κλινών κοντά στην Πάλαιρο, αλλά και η επένδυση για δηµιουργία θερέτρου στην περιοχή «Βαρκό» µετά την αγορά τεράστιας έκτασης από Ολλανδικό fund.
Την ώρα που στο Μεσολόγγι, την πρωτεύουσα του νοµού και µια περιοχή σχεδόν 40.000 κατοίκων τρώµε τις σάρκες µας, λίγο πιο βόρεια τα πράγµατα απαντάνε ξεκάθαρα σ’ αυτό που ορίζουµε ως «ανάπτυξη».
Του Σωκράτη Στέλλιου
ΠΗΓΗ http://www.aixmi-news.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *