Ένα παιδάκι εντοπίστηκε –έχοντας τις αισθήσεις του– από πυροσβέστες, κατά την διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής. Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε
Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, ηλικίας ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, λίγο πριν από τις 2:30, ενώ μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του. Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.
Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής καθώς είναι αιμοδυναμικά ασταθές, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασλαβας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολύ ώρα και όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασσάβας τα εγκαύματα στο σώμα του είναι μικρής έκτασης και δεν εμπνέουν ανησυχία. Όπως είπε ακόμα, όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ τόνισε πως ήταν μαζί του η μητέρα του.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00. Διενεργείται έρευνα για το περιστατικό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *