Σε νησί του… έρωτα μετατρέπεται από αύριο η Λέσβος, για τρίτη χρονιά μετά την επιστροφή των λειψάνων του αγίου Βαλεντίνου στο νησί, τον Αύγουστο του 2014, από την Αθήνα και τη Ρώμη! Το φετινό φεστιβάλ με τίτλο «The Island of Love», που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, θα ξεσηκώσει τους νησιώτες και τους επισκέπτες για δύο εβδομάδες, ενώ προβλέπεται ακόμα και δωρεάν ομαδικός… γάμος στις 13 Φεβρουαρίου!
Φέτος τρέχει και πανελλήνιος διαγωνισμός που έχει ως έπαθλο -σε τρία ερωτευμένα ζευγάρια- τετραήμερη φιλοξενία στο νησί από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου!
Η οργανωτική επιτροπή του Δήμου Λέσβου καλεί ζευγάρια όλων των ηλικιών, που κατοικούν μόνιμα εκτός του νησιού, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ερωτήσεων που αφορούν τον άγιο Βαλεντίνο και τη Μυτιλήνη και ο οποίος θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Από τους νικητές θα επιλεγούν με κλήρωση τρία ζευγάρια τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη γιορτή, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να βραβευτούν κατά τη διάρκεια της «συναυλίας αγάπης» που θα γίνει ανήμερα τη γιορτή των ερωτευμένων!
Επίσης, ο δήμος καλεί μελλονύμφους από κάθε γωνιά της χώρας να έρθουν στη Μυτιλήνη προκειμένου να τελέσουν δωρεάν τους γάμους τους στην ετήσια ομαδική γαμήλια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου! Ηδη έχουν προγραμματιστεί τρεις μεγάλες συναυλίες, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τον Νίκο Ζιώγαλα, στις 11 Φεβρουαρίου με τη Νένα Βενετσάνου και στις 13 Φεβρουαρίου με την Ελλη Πασπαλά.
Για την ιστορία, τα λείψανα του αγίου Βαλεντίνου βρίσκονταν έως το 1990 μέσα στην καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης, τη γνωστή «Φραγκοκλησιά», στην οδό Ερμού, κάτω από την Αγία Τράπεζα. Η πρόσφατη ανακαίνιση του ναού-μνημείου των καθολικών έδωσε την ευκαιρία στην οργάνωση, κάθε Φεβρουάριο, σειράς εκδηλώσεων για τον «διάσημο» άγιο που φιλοξενείται εκεί.
.madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *