Σε ξενοδοχείο αναφοράς στο Μεσολόγγι, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για τουλάχιστον εφτά ημέρες, μεταφέρονται τα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στον Αστακό και τη Δωρίδα. Ο Αιγύπτιος, μέλος της ομάδας επιθεωρητών στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India, βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19 και μαζί με άλλα εννέα άτομα, θα μεταφερθούν αύριο στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ασθενής βρίσκεται ήδη σε απομόνωση στο πλωτό γεωτρύπανο, υπό τη στενή παρακολούθηση γιατρού της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Ακόμα πέντε επιθεωρητές που βρίσκονται στο πλοίο, καθώς και τέσσερα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή σε ξενοδοχείο στο οποίο και διανυκτέρευσε, θα τον ακολουθήσουν στο Μεσολόγγι.
Στο ίδιο ξενοδοχείο μεταφέρεται και η οικογένεια των Γερμανών, ο πατέρας και ο γιος της οποίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στη Δωρίδα. Παράλληλα, αναμένονται οι ενέργειες του ΕΟΔΥ για την πιθανή διενέργεια τεστ στους υπόλοιπους ναυτικούς του πλοίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει νοσήσει κι άλλος από τον ιό, χωρίς να έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής συμπτώματα.

Από xiromeropress