Αίσιο τέλος έχει η υπόθεση της επαναλειτουργίας της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη. Μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις στο ΣΑΣ, συσκέψεις επί συσκέψεων, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που είχε και την τελευταία λέξη και έπρεπε να δώσει τον Σολομώντεια λύση, είπε το «ναι» στην επαναλειτουργία της γραμμής. Εκεί που βρέθηκε η λύση μεταξύ των δύο εταιριών και επήλθε τελικά η συμφωνία, ήταν στο απογευματινό δρομολόγιο από τον Πόρο. Συμφώνησαν λοιπόν να φεύγει το πλοίο της Kefalonian Lines από τον Πόρο στις 17.15.
Με την αμοιβαία παραχώρηση και των δύο εταιριών το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής. Η Kefalonian Lines θα εκτελεί το απογευματινό δρομολόγιο Πισαετό – Πόρος – Κυλλήνη με αναχώρηση από τον Πόρο στις 17.15. Έτσι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη αποκτούν σύνδεση και το απόγευμα. Η γραμμή συμφωνήθηκε να έχει χρονική διάρκεια για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Με δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, αναφέρει: «Tο καράβι από την 1η Νοεμβρίου με απόφαση του Υπουργού ξεκινάει στην γραμμή Ιθάκη – Σάμη- Πάτρα. Ευχαριστώ την βουλευτή». Άλλη μία φορά, η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» και ο δημοτικός σύμβουλος αυτής Θόδωρος Φλωράτος, στήριξαν την επαναλειτουργία της γραμμής, ώστε η Σάμη και η Ιθάκη να αποκτήσουν ξανά πλοίο που θα τους δίνει την απευθείας πρόσβαση στην Πάτρα!
contraseolous.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *