Σε τραγωδία κατέληξε για τρεις συγγενείς το κυνήγι αγριόχοιρων στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης. Το όπλο ενός 57χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και σκότωσε τον 46χρονο συγγενή του.

Όλα ξεκίνησαν, χθες βράδυ, όταν οι τρεις συγγενείς πήγαν για κυνήγι με τρακτέρ σε αγροτική περιοχή στο Βασιλούδι, σε ώρες που δεν επιτρέπεται η θήρα.

Tο τρακτέρ οδηγούσε ο 61χρονος και εντός του φορτωτή – κουβά του τρακτέρ κάθονταν ο 57χρονος αδερφός του και ο 46χρονος συγγενής τους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής κάτω από άγνωστες συνθήκες ο 57χρονος έπεσε και κατά την πτώση του εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του και τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 46χρονος.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργούν οι αστυνομικές αρχές. Ο 61χρονος και ο 57χρονος συνελήφθησαν με τις κατηγορίες κατά περίπτωση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ενώ συνελήφθη και ο 61χρονος οδηγός του τρακτέρ για παράβαση του νόμου περί θήρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (05-11-2019), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση των Νόμων περί θήρας και περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 57χρονος, ενώ βρισκόταν μαζί με 46χρονο ημεδαπό εντός του φορτωτή – κουβά τρακτέρ, που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός σε αγροτική περιοχή του Βασιλουδίου, έπεσε και κατά την πτώση του εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα που κρατούσε στα χέρια του και τραυματίσθηκε θανάσιμα ο 46χρονος.

Σημειώνεται ότι το κυνηγετικό όπλο το κατείχε νόμιμα ο 57χρονος, ενώ συνελήφθη και ο 61χρονος οδηγός του τρακτέρ για παράβαση του νόμου περί θήρας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
/dasarxeio.com/

Από xiromeropress