Η ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» είναι από τις πλέον κλασικές του ελληνικού κινηματογράφου.

Προβάλλεται έως σήμερα, αγαπημένη των μεγάλων, γίνεται αγαπημένη και των μικρών.
Η ταινία με τη Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) που έγινε Πίπης για να γλιτώσει τον αρραβώνα με τον Ντίνο και στην πορεία γνώρισε τον Λευτέρη (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) και τον ερωτεύτηκε, προβάλλεται έως σήμερα και αγαπιέται από τους μικρούς όπως ακριβώς αγαπήθηκε και από τους μεγαλύτερους στο παρελθόν.

Tower at Levidis hill in Pallini, Attica



Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το 1968 στην Παλλήνη, σε μια εκπληκτική βίλα 70 δωματίων. Η δεξίωση των αρραβώνων που έγινε δυο φορές και δυο φορές ματαιώθηκε. Και τις δύο όμως έγινε στον κήπο της βίλας με την πισίνα, που όλοι θυμούνται από τις αμέτρητες φορές που έχουν δει την ταινία. Η ίδια βίλα από την οποία την πρώτη φορά η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσπάθησε να δραπετεύσει από το παράθυρο και τη δεύτερη έφυγε τρέχοντας προς την πύλη κυνηγώντας τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Σήμερα, η βίλα αυτή, που είναι αποτυπωμένη στο μυαλό των περισσοτέρων, ρημάζει… Γεμάτη μπάζα και γκράφιτι, με τα ντουλάπια και τις πόρτες ξυλωμένης, τη σκεπή να έχει γκρεμιστεί σχεδόν σε όλο το κτίσμα, μπάζα παντού και φυσικά την πισίνα άδεια..

πηγη .iefimerida.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *