34562_4
O πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλυψε πως όταν ήταν παιδί έπεσε θύμα βιασμού από Καθολικό ιερέα.
Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera εκμυστηρεύεται ότι αυτή η βάναυση εμπειρία διαμόρφωσε τα πιστεύω του και τις πολιτικές του θέσεις. Η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για το βιασμό του στην παιδική του ηλικία ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 σε μια συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει η Daily Mail. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη το 1950, ενώ παρακολουθούσε μια δοξολογία Ιησουιτών σε σχολική δράση.
Καταγγέλλει δε, ότι δεν ήταν ο μόνος που έπεσε θύμα, ωστόσο δεν ανέφερε το περιστατικό από φόβο. «Ημουν νέος και φοβόμουν. Πώς να ξεστομίσεις ένα τέτοιο περιστατικό και σε ποιον», περιγράφει.
Βίος και πολιτεία του Ντουτέρτε
Ο 71χρονος Ντουτέρτε είναι δικηγόρος και εξελέγη τον Μάιο στο προεδρικό αξίωμα με κεντρικό του σύξηθημα ότι μέσα σε έξι μήνες θα καθαρίσει η χώρα από το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.
Η αστυνομία σκότωσε 1.033 ανθρώπους αλλά αυτός είναι μόνο ο επίσημος αριθμός. Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ο πραγματικός είναι πολλαπλάσιος, αφού μαζί με τους αστυνομικούς έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και οι πολίτες.

Προκλητικός ώς εκεί που δεν πάει
Μάλιστα πολλοί κατηγορούν τον Ντουτέρτε ότι με την στάση του ενθαρρύνει τον λαό να πάρει το νόμο στα χέρια του και συνεχώς παρατίθεται η δήλωσή του ότι «Θα σκοτωθούν κι άλλοι, πολλοί θα σκοτωθούν μέχρι να μην υπάρχει πια ούτε ένας ντίλερ στον δρόμο», δήλωσε ο Ντουτέρτε. «Θα συνεχίσουμε, θα συνεχίσω μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος παραγωγός ναρκωτικών».
Γεννηθείς το 1945 από Μουσουλμάνα μητέρα και Καθολικό πατέρα, πρώην τοπικό κυβερνήτη, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε μπήκε στην πολιτική το 1986 με την πτώση του δικτάτορα Φερδινάντο Μάρκος.
Γνωστός «γυναικάς», υπερηφανεύεται για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του. Έχει κάνει 4 παιδιά με 4 διαφορετικές γυναίκες. Ο Ντουτέρτε λατρεύει να προκαλεί.
Έχει φτάσει μάλιστα στο σημείο να αστειευτεί με τον βιασμό και την δολοφονία μιας Αυστραλής ιεραποστόλου το 1989: «Γαμώτο, μοιάζει με Αμερικανίδα καλλιτέχνη. Γαμώτο, χαραμίστηκε. Πέρασε από το μυαλό μου ότι έκατσαν στη σειρά και τη βίασαν. Θύμωσα που τη βίασαν, από τη μια πλευρά, αλλά ήταν όμορφη και έπρεπε πρώτα ο δήμαρχος να πάει. Οπότε τους σκότωσα όλους. Έτσι έχει η ιστορία».eleftherostypos.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *