Την στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν καθημερινά στα ύψη στην Αττική και ο αριθμός των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνεται, όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεων της Θεοτόκου στον Κολωνό προβληματίζουν.

Εικόνες συνωστισμού

Πιστοί συνωστίζονται με ουρές και σπρώξιμο, με τους περισσότερους να μη φορούν καν μάσκα μέσα στην εκκλησία.

Ενορίτες, αλλά και άνθρωποι από μακρινές περιοχές, ασπάζονται το σκουφάκι του γέροντα Παϊσίου, έπειτα το ακουμπούν στο κεφάλι τους και μετά από τα χέρια του ιερέα πηγαίνει σε άλλον εκκλησιαζόμενο, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας.

Δίπλα στον ρασοφόρο, ένα νεαρό αγόρι χωρίς μάσκα και γάντια. Κρατά το μπαστούνι του Αγίου Παϊσίου. Πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να το προσκυνήσει, με διαδοχικούς ασπασμούς, αγγίγματα και μετάνοιες, ενώ άλλοι πιστοί σπρώχνονται για να περάσουν.

Στο βάθος, σε άλλο σημείο της εκκλησίας, ο ιερέας ευλογεί τους πιστούς, ακουμπώντας τα πρόσωπά τους και τα χέρια τους.

Προσκυνούσαν τα αντικείμενα του γέροντα Παϊσίου

Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς πραγματοποιεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου Κολοκυνθούς και Άγιο Ευχέλαιο με τα αντικείμενα του Αγίου γέροντα Παϊσίου για προσκύνημα από τους πιστούς.

Σε διάφορες γωνιές της εκκλησίας, οι πιστοί σχηματίζουν ουρές, στεκόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς μάσκα, έχοντας μπλοκάρει τους διαδρόμους με τέτοιο συγχρωτισμό που με δυσκολία μπορεί να περάσει κάποιος αν δεν ακουμπήσει ή δεν σπρώξει τον μπροστινό του.

Μέσα και έξω από την εκκλησία, πλήθος κόσμος χωρίς μάσκες, με αρκετούς ηλικιωμένους να αμελούν τα μέτρα προφύλαξης και ενώ στο προαύλιο υπάρχουν αφίσες οι οποίες δείχνουν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Παρά το γεγονός ότι η διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όσοι πήγαν χθες στην Παναγίτσα της Κολοκυνθούς, αδιαφόρησαν για κάθε μέτρο προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *