Ο άνδρας έπεσε ενώ βρισκόταν κοντά στο κασοβάρι και αυτό του επιτέθηκε, σκοτώνοντάς το με τα μακριά και αιχμηρά του νύχια

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας κτηνοτρόφος στη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς σκοτώθηκε από ένα κασοβάρι, το οποίο του επιτέθηκε μετά από πτώση του. Πρόκειται για ένα μεγάλο πτηνό, που δεν πετάει και το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Οι αρχές δήλωσαν ότι το μεγάλο πουλί σκότωσε τον άνδρα μέσα στην ιδιοκτησία του, χρησιμοποιώντας πιθανότατα τα μακριά και αιχμηρά νύχια του. Το θύμα, που φέρεται να ήταν εκτροφέας πτηνών, να δέχτηκε επίθεση όταν κάποια στιγμή έπεσε ενώ βρισκόταν κοντά του.

Τα συγκεκριμένα πτηνά μπορεί να φτάσουν σε ύψος τα 2 μέτρα και σε βάρος τα 60 κιλά. Στην ιστοσελίδα του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, μάλιστα, το κασοβάρι χαρακτηρίζεται το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου, καθώς διαθέτει νύχια 10 εκατοστών. Μπορεί να φτάσει και να “τεμαχίσει” οποιονδήποτε και οτιδήποτε το απειλή, τρέχοντας με ταχύτητα έως 50 χλμ/ω μέσα σε πυκνή δασική βλάστηση.

Πηγή, Ανθή Κουτσουμπού

Πηγή: https://www.greek-inews.gr/2019/04/nekros-ktinotrofos-skotose-pio-epikindyno-poyli-kosmoy.html#ixzz5l8qwGQyB

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *