Ο Γεωργιανός Σλάβα Μπρουσκόβ βρίσκοταν σε φυλακή της πόλης Βατούμι στην Γεωργία, όταν έμαθε ότι θεωρούνταν νεκρός για τους συγχωριανούς του.
Όταν βγήκε λοιπόν από την φυλακή, ξεκίνησε να επισκέπτεται συχνά και να φροντίζει τον -υποτιθέμενο- τάφο του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Οι κάτοικοι επειδή δεν είχαν νέα του και δεν είχε συγγενείς, ενημέρωσαν την αστυνομία για την εξαφάνιση του. Δεν γνώριζαν ότι ήταν στη φυλακή και τον θεώρησαν νεκρό αφού η αστυνομία είχε πρόσφατα βρει μια μη αναγνωρίσιμη σορό και θεώρησε ότι άνηκε στον Μπρουσκόβ.
Μιλώντας σε κανάλι της Γεωργίας, ο Μπρουσκόβ είπε ότι προσπάθησε να ενημερώσει τις αρχές στη φυλακή για το λάθος, όταν άκουσε για αυτό.
«Πήγα στον φύλακα και του το είπα. Του είπα ότι δεν είμαι νεκρός, αλλά στη φυλακή εδώ και τρεις μήνες».
Αυτό που δεν γνώριζε, όμως, είναι ότι η σορός που λανθασμένα θεωρήθηκε ότι ανήκει στον Μπρουσκόβ βρίσκεται θαμμένη δίπλα στους γονείς του.
«Όταν βγήκα από τη φυλακή, πήγα να καθαρίσω τους τάφους των γονιών μου και τον είδα δίπλα. Δεν είχα ιδέα για το ποιος μπορεί να είναι».
Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, φροντίζει από τότε και αυτόν τον τάφο. Το Πάσχα, μάλιστα, έφερε κόκκινα αυγά, κρασί και άλλες προσφορές, ως είθισται να γίνεται στη Γεωργία.
Η χώρα έχει παράδοση να φροντίζει εγκαταλελειμμένους τάφους, και ανθρώπων αγνώστων, ειδικά στην επαρχία Ιμερέτι, όπου ζει ο Μπρουσκόβ.
ΠΗΓΗ .eirinika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *