agrotiko-petrelaio
Στα 110 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό των επιστροφών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, που δικαιούνται οι παραγωγοί για τα έτη 2015 – 2016, αλλά θα συμψηφιστεί με οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Πρόκειται για διαδικασία η οποία προβλέπεται από την σχετική κοινή υπουργική των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο τρίτο άρθρο της σχετικής απόφασης “σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στα Τελωνεία και στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα βεβαιωμένα χρέη και οι δικαιούχοι είναι φορολογικά ενήμεροι. Η ΔΗΛΕΔ αποστέλλει προς την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ηλεκτρονικό αρχείο με τους δικαιούχους επιστροφής και τα προς επιστροφή ποσά τους, προκειμένου να προσδιορίσει τα προς παρακράτηση οφειλόμενα ποσά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ο.Κ.Α.).
Μετά από τη σχετική επεξεργασία από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. επιστρέφεται το αρχείο στη ΔΗΛΕΔ ενημερωμένο για κάθε ΑΦΜ, με τα ποσά των οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου ασφαλιστικού φορέα”.
Η απόφαση ορίζει και όλες τις διαδικασίες για την επιστροφή του ΕΦΚ.ΠΑΣΕΓΕΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *