Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ στις φετινές πιστώσεις του προγράμματος ενίσχυσης της βιολογικής γεωργίας (πρόσκληση 2019) εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Ο αριθμός όμως των δικαιούχων παραμένει ο ίδιος, δηλαδή συνολικά 4.110 βιοκαλλιεργητές, εκ των οποίων οι 4.033 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στις 31 Μαΐου και 77 με τροποποιητική απόφαση στις 12 Ιουλίου. Η αύξηση του προϋπολογισμού του Μέτρου έγινε για να καλυφθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος, αν και το σύνολο των αιτούντων, όπως είναι γνωστό, ήταν πολλαπλάσιο. Το Υπουργείο έχει προγραμματίσει την πληρωμή της πρώτης δόσης, ύψους 41 εκατ. ευρώ, για τα τέλη Νοεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του προϋπολογισμού για την πενταετία ήταν 206 εκατ. ευρώ (περίπου 41 εκατ. ευρώ ετησίως), εκ των οποίων τα 86 εκατ. ευρώ προστέθηκαν τον Μάιο μετά από απόφαση του προηγούμενου Υπουργού, Σταύρου Αραχωβίτη, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζήτησης του προγράμματος.

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου

Εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η απόφαση για έγκριση πίστωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον των 38 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη εγκριθεί και τα οποία θα κατευθυνθούν στη βιολογική γεωργία.

Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αφορά το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και τα χρήματα που θα διατεθούν στους δικαιούχους ανέρχονται συνολικά σε 41 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση του κ. Βορίδη διασφαλίζεται ότι όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν κανονικά και στο όλον τα χρήματά τους.

Επισημαίνεται ότι η πίστωση των χρημάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου.
agro24.gr

Από xiromeropress