ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

-Διαφήμιση-

Το μαγείρεμά του αποτελεί πρόκληση για διεθνείς σεφ. Ενίοτε γίνεται αντικείμενο ρεπορτάζ, καθώς μία μπριζόλα κοστολογείται στα 900 ευρώ. Το αυθεντικό Kobe Beef προφανώς είναι μια γευστική εμπειρία για λίγους. Το Kobe Beef, που προέρχεται από μοσχάρια της ράτσας Wagyu, διακρίνεται από έντονο ενδομυικό λίπος, που διαμορφώνει μια ιδιαίτερη εικόνα μαρμάρου στο εκλεκτό κρέας.

Ένας δυναμικός κτηνοτρόφος και κρεοπώλης από τη Δράμα, ο Άρης Αμαραντίδης, μόλις αγόρασε στη Γερμανία αγελάδες Wagyu υψηλού κόστους, οι οποίες βρίσκονται σε γερμανική φάρμα. Προηγούμενα επισκέφθηκαν με τον Γερμανό συνεταίρο του, Peter Kummer τις τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές φάρμες. «Σε πρόσφατη δημοπρασία στη Γερμανία, μια αγελάδα πουλήθηκε 40.000 ευρώ», μεταφέρει στην «ΥΧ», δίνοντας μια εικόνα του «χρηματιστηρίου» των Wagyu.

Προσεχώς

«Με τη βοήθεια της γενετικής, το καλοκαίρι θα έχουμε σε πρώτη φάση περίπου 20 ζώα, τα οποία θα γεννηθούν στη Γερμανία και θα κατέβουν το καλοκαίρι στη Δράμα». Δυνατό χαρτί και κίνητρό του η τεχνογνωσία στον τομέα της διατροφής των ζώων. «Στα ελληνικά no name τύπου Limousine πετυχαίνω 5, πολλές φορές 6 στους βαθμούς που μετράνε το λίπος από το 1 μέχρι το 12. Εκτιμώ ότι στη συγκεκριμένη ράτσα μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, γιατί ακολουθώ ειδική διατροφή», εξηγεί.

Ο κ. Αμαραντίδης υπεραμύνεται της σωστής διατροφής των ζώων στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι «στην Ευρώπη λόγω κόστους ταΐζουν ενσιρώματα, ενώ στη χώρα μας επιτυγχάνεται πολύ καλύτερη ποιότητα, λόγω καλής διατροφής». Τονίζει ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πρέπει να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να παρατηρήσουν ότι στο εξωτερικό υπάρχει ονομασία προέλευσης, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία.

Ανάδοχη αγελάδα

Η πάχυνση απαιτεί 24-36 μήνες, μέχρι να φτάσει το ζώο σε χρόνο κατάλληλο για σφαγή. Το πρώτο μοσχάρι θα σφαχτεί από τη μονάδα τους τρία χρόνια από σήμερα, καθώς κάποια ζώα τους είναι έγκυα. Ακολουθώντας πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης, λαμβάνονται ωάρια και σπέρμα, αμφότερα από ζώα Wagyu, και γίνεται τοποθέτηση εμβρύου σε ανάδοχη μητέρα, σε εργαστήριο. «Στα ζώα πάχυνσης το σιτηρέσιο θα είναι συγκεκριμένο» τονίζει, προσθέτοντας ότι θα διαμορφωθεί ειδικό λιβάδι στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της φάρμας Αμαρανατίδη, για να βόσκουν ελεύθερα οι μάνες, αλλά υπό επίβλεψη.

Ο στόχος που θέτει ο Δραμινός παραγωγός θα δώσει τα πρώτα αποτελέσματα σε διάστημα τριετίας, αλλά θα χρειαστούν 5 έως 7 χρόνια για να αποδειχθεί η επιτυχία του εγχειρήματος.

ypaithros.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress