ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Με δυο σφαίρες, μία στο στήθος και μία στο κεφάλι οι Αλβανοί αστυνομικοί εκτέλεσαν τον Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνο Κατσιφά, που ύψωσε ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης έπεσε νεκρός από τα πυρά των Αλβανικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο.
Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λένε ότι πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, πράγμα που οδήγησε στην καταδίωξή του και τον θάνατό του, ωστόσο οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του δεν είναι αποσαφηνισμένες. Κυρίως παραμένει θολό τι προηγήθηκε ακριβώς και ποια ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών. Τα αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες». Όμως το γεγονός ότι η μία από τις δύο σφαίρες ήταν στο κεφάλι δείχνει ότι ήταν στοχευμένη και όχι σε άνθρωπο που «αντιστεκόταν».
Οταν έφτασε η αστυνομία, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα και να τράπηκε σε φυγή. Οι αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα».
πηγη makeleio.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *