Στον Προυσό της Ευρυτανίας, σε ένα ελκυστικό περιβάλλον μέσα στα έλατα, φτιάξαμε ένα μικρό μα απόλυτα σύγχρονο αλλαντοποιείο. Εκεί, η ίδια η φύση ωριμάζει αργά τα επιλεγμένα προϊόντα μας σε ιδανικές συνθήκες. Το Προσιούτο, το Σαλάμι και τα υπόλοιπα προϊόντα μας Φυσικής Ωρίμασης, χωρίς χημικά πρόσθετα, δικαιωματικά αξίζουν τον τίτλο τους. Παράλληλα, δημιουργούμε τις δικές μας σπεσιαλιτέ γαστρονομίας σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα, με δικές μας συνταγές και πολλή φροντίδα.”
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥ
Το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου άρχισε να λειτουργεί το 1992 και είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, δίχως να γίνεται πρόσμιξη συντηρητικών. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εμπλουτισμένα με φυσικά αρώματα και συνταγές που τα κάνουν περιζήτητα εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την εξαγωγική της δραστηριότητα.
Παρόλο που η αλλαντοποιεία είναι μικρή σε μέγεθος, διατηρεί τα υψηλότερα στάνταρτ και τις ανώτερες ποιοτικές διαδικασίες έχοντας ως μοναδικό στόχο όλα τα προϊόντα που παράγονται στην φάρμα να είναι από βιολογικά κρέατα της περιοχής και να ωριμάζουν στις εγκαταστάσεις της με διαδικασίες φυσικής ωρίμανσης.
Στο δάσος του Στρογγυλοβουνίου, δίπλα στο αλλαντοποιείο, βρίσκεται η όμορφη γουρουνοφάρμα της μονάδας. Εκεί, εκτός από τις γνωστές ράτσες χοίρων γίνεται και η εκτροφή διασταυρωμένου αγριόχοιρου για τη παραγωγή εκλεκτών αλλαντικών από την άγρια φύση.
Σύνθεση νέων προϊόντων

Στη μονάδα παράγονται εξαιρετικά αλλαντικά όπως προσούτο, σαλάμι αέρος και μπέικον καπνιστό. Παράγει επίσης χωριάτικα λουκάνικα με πράσο καπνιστά ή μη, χοιρομέρι κρασάτο, χοιρινό φιλέτο και λόνζα. Όσοι έχουν δοκιμάσει τα αλλαντικά Στρεμμένου συμφωνούν ότι φέρνουν στο τραπέζι τους τη παραδοσιακή γεύση και την αγνή νοστιμιά της Ευρυτανίας.
Η Σύλβια Κλιμάκη συναντά το Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μηχ. Μηχανικό και Διευθύνων Σύμβουλο του Αλλαντοποιείου Στρεμμένου, λιγο έξω απ’τον Προυσό Ευρυτανίας!

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *