τελετη
Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του μηνύματος της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών σε όλη τη χώρα.
Η Φλόγα της Αγάπης και του Εθελοντισμού, διατρέχοντας πολλές πόλεις της χώρας, θα βρεθεί στο Αγρίνιο την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, για μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καινούργιου Θεστιέων «Η Χρυσοχεριά» και την «Ακτίνα Εθελοντισμού».
Η άφιξη της Φλόγας θα γίνει στις 19.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, και σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί «Μοτο-πορεία» σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου (Δοκίμι, Παναιτώλιο, Καινούργιο) και ακολούθως σε δρόμους και πλατείες της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Καραπανέικα, Παναγοπούλου, Θεοτοκοπούλου, Προυσσιωτίσσης, Ν. Καζαντζάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Πλατεία Χατζοπούλου, Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Ειρήνης, Σκαλτσοδήμου, Δημοτσελίου, Α. Κοραή, Δουριώτη, Κύπρου, Μπαιμπά, Γρίβα, Παναγοπούλου), μέχρι και την Πλατεία Σιντριβανιού. Από εκεί συνοδεία εθελοντών αιμοδοτών και δημοτών, η πορεία, μέσω του πεζοδρόμου της Χαρ. Τρικούπη, θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα ανάψει συμβολικά βωμός. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου με αφορμή την εκδήλωση τόνισε:
« Η εθελοντική αιμοδοσία και η ανιδιοτελής προσφορά είναι πολιτισμός. Η κοινωνική αλληλεγγύη οδηγός ζωής και για μας, ως Δημοτική Αρχή, πυλώνας πολιτικής.
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, ας ενωθούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος μας να βρεθεί στην πρωτοπορία αγάπης και συμμετοχής, μετατρέποντας τον εθελοντισμό σε πίστη και την εθελοντική αιμοδοσία σε συνείδηση».

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *