Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με θέμα την υλοποίηση των μεγάλων έργων στο νομό για τον τουρισμό, που μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία  και τα οποία θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Καραγκούνη ο «Βουλευτής είχε προσωπικά δεσμευτεί για περισσότερες και καλύτερες δουλειές στην Αιτωλοακαρνανία, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει την νεολαία της περιοχής, δηλαδή την ανεργία. Ένα πρόβλημα που αναγκάζει τα παιδιά να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο αύριο. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας ευλογημένος τόπος και έχει τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε νομό πρότυπο και σε δουλειές και σε ανάπτυξη. Αυτά λοιπόν τα έργα πνοής, θα αλλάξουν καθοριστικά την εικόνα αλλά και την οικονομική πραγματικότητα στον νομό».

Η δημιουργία της μαρίνας Παλαίρου (με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ) στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας είναι η πρώτη που σχεδιάζεται μετά από 25 χρόνια. Έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία η χωροθέτηση της μαρίνας, στα πλαίσια του Ν.2160/93. Επιπροσθέτως, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 598/Δ/21.09.2022 το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφού είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του ΣΤΕ.

Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας (με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ) έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται και το οποίο έργο πέρα από τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών αναψυχής θα προσφέρει συνάμα μεγάλη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης επενδύσεων και επισκέψεων. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα εξασφαλίσει επίσης την πολύπλευρη ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μέσα από την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας που θα φροντίζουν για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα σκάφη αναψυχής.

Η αλυσιδωτή αυτή ανάπτυξη που θα εκκινήσει η δημιουργία του ως άνω έργου αποτέλεσε αποτέλεσμα πολυετούς και μετ’ εμποδίων αγώνα. «Με επιμονή και θέληση επετεύχθη ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνία με του αρμόδιους υπουργούς και άλλους φορείς ώστε να φτάσουμε σε ένα απτό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

Τέλος, η προώθηση τουριστικής επένδυσης στο Βαρκό αξίας άνω των 120 εκ ευρώ με πρόβλεψη για πάνω από 1000 νέες θέσεις εργασίας έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες μας ώστε να μετατραπεί η Αιτωλοακαρνανία σε πόλο έλξης στον τουρισμό, την «βαριά βιομηχανία» της ελληνικής οικονομίας.

«Με ικανοποίηση λοιπόν βλέπουμε να υλοποιούνται οι προσπάθειες μας που θα φέρουν σύντομα τη δημιουργία 2500 νέων θέσεων εργασίας», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Από xiromeropress