Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνό, τον Πρωτοσύγγελο Παν/τατο Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Παν/τατο Αρχιμ. Πατήρ Ιωσήφ Ζωγράφο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βονίτσης – Πρωτοπρεσβύτερο κο Χρήστο Βέττα καθώς και τον κ. Δημήτριο Μασούρα, νομικό Σύμβουλο της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και τον κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα όπως χρόνια κτιριακά προβλήματα των ναών της ευρύτερης αρχιερατικής περιφέρειας αλλά και της οικείας ενορίας καθώς και δυνατότητες επίλυσής τους.
​ Επιπλέον, αναπτύχθηκε το ζήτημα της ανάγκης για την γενικότερη ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ακτιου Βόνιτσας με την ανάδειξη του από τους φορείς του Δήμου και των Μοναστηριών αλλά και των Ιερών Προσκυνημάτων αυτής. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Δαμασκηνός ζήτησε από τον Δήμαρχο εάν υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι οδηγούν στα μοναστήρια, αίτημα το οποίο έγινε με χαρά αποδεκτό από τον Δήμαρχο να εξεταστεί στα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ανοίξουν.
​Περαιτέρω, μεταξύ του Δήμαρχου και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου συμφωνήθηκε να μην προχωρήσει η ανταλλαγή των οικοπέδων εκκλησίας και δήμου και να κατασκευαστεί ο νέος Ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εκκλησίας που βρίσκεται στην Βόνιτσα .
Παράλληλα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ένας ειδικός σύμβουλος του να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής μελέτης του νέου Ιερού Ναού στην Βόνιτσα καθ υπόδειξη του μητροπολιτικού συμβουλίου και των αναγκών της τοπικής εκκλησίας και με βάση αυτά που θα ζητηθούν από την τοπική εκκλησία , και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να βοηθήσει αρχικά έτσι με την μελέτη – αδειοδοτήσεις για το νέο Ιερό ναό και στη συνέχεια με ότι απαιτηθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου .
Εκ του Δήμου

Από xiromeropress