Συνάντηση του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με κυρίαρχο το ζήτημα ανάδειξης του Θρησκευτικού Τουρισμού.
Την περασμένη Τρίτη (8-6-2021) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, επισκέφθηκε τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αποστολάκη.
Η επίσκεψη, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Σεβασμιότατο, να εκφράζει τις ευχαριστίες του για το επίπεδο της συνεργασίας, που υπάρχει μεταξύ της Μητροπόλεως και του Δήμου και όπως ανάφερε, η συνεργασία αυτή, είναι σημαντικό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, καθώς οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται και ο ρόλος της Εκκλησίας, όσο και του Δήμου, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. είναι εξαιρετικά σημαντικός.
Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την επίσκεψη του Σεβασμιότατου, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία “σηματοδοτούν” την απαρχή μιας γόνιμης και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Μητροπόλεως. Η ανάδειξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ως προορισμό Θρησκευτικού Τουρισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο των πρώτων κοινών δράσεων. «Κοινός στόχος είναι να ενισχύσουμε τον Θρησκευτικό Τουρισμό προβάλλοντας τα μοναδικά Θρησκευτικά Μνημεία που διαθέτει η περιοχή μας δίνοντας την δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών καθόλη την διάρκεια του έτους οι οποίοι με αφορμή την Θρησκευτική ιστορία του τόπου, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν συνολικά τον πολιτισμό καθώς και την παράδοση της περιοχής», τόνισε ο Δήμαρχος.
Τέλος συζήτησαν θέματα που αφορούν τις κοινωνικές δομές και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και την συνδρομή των Τεχνικών και λοιπών υπηρεσιών του Δήμου για την επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και τις επισκευές των Ναών. Θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον νέο Μητροπολιτικό ναό στη Βόνιτσα και με χαρά συμφώνησαν τη τέλεση των μυστηρίων γάμου και βαπτίσης στο Άγιο Νεκτάριο στη Κουκουμίτσα.
Εκ του Δήμου

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *