βοο-εα

Τον καθολικό εμβολιασμό των ζώων αποφάσισε η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα και από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε γειτονικές περιοχές.

Το μέτρο έχει προληπτικό χαρακτήρα, ωστόσο, η Ένωση Αγρινίου καλεί όλους τους βοοτρόφους το συντομότερο δυνατό να σπεύσουν στα Κτηνιατρικά Γραφεία και να δηλώσουν τον αριθμό των ζώων που υπάρχουν στις εκμεταλλεύσεις τους, προκειμένου οι υπηρεσίες να κάνουν την ανάλογη προετοιμασία και να προμηθευτούν τα απαραίτητα εμβόλια.
Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο για τη οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών δεν κυκλοφορεί στην αγορά και πρέπει να γίνει μαζική παραγγελία.
Έτσι, οι βοοτρόφοι οφείλουν άμεσα να δηλώσουν στα αγροτικά κτηνιατρεία της περιοχής τους, με υπεύθυνη δήλωση, τον αριθμό των εμβολίων που θα απαιτηθούν για τον εμβολιασμό των ζώων τους (εμβολιάζονται όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, το εμβόλιο επαναλαμβάνεται ετησίως και στοιχίζει περίπου 2 ευρώ ανά δόση), προσκομίζοντας κατάσταση με τα ακριβή ενώτια των ζώων, το φύλο και την ηλικία αυτών.
Σημειώνεται ότι η οζώδης δερματίτιδα είναι νόσημα που προσβάλει αποκλειστικά τα βοοειδή με σημαντικές συνέπειες για την παραγωγικότητα αυτών και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Σε περίπτωση μη εμβολιασμού, εκτός απ’ το ενδεχόμενο εξάπλωσης της νόσου, υπάρχει ο κίνδυνος κυρώσεων και απώλειας ενισχύσεων.

www.e-ea.gr
agrinionews

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *