Δυστυχώς κ. Δημάκα μόλις διάβασα την ανάρτηση σου, πραγματικά λυπάμαι για αυτές τις θέσεις και τις αντιλήψεις σου.
Αντιλήψεις ενός νέου ανθρώπου επιχειρηματία,που νοιάζεται δήθεν και ανησυχεί για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας!
1) Να ξεκινήσω από το δύσκολο θέμα του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των τραπεζών. Το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Δήμου είναι το Δ.Σ το οποίο δεν το έχεις παρακολουθήσει ποτέ αλλιώς θα γνώριζες η θα έπρεπε να ενδιαφερθείς και να ρωτήσεις έστω τον επικεφαλή της παράταξης σου οτι εγκρίθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας και έγινε συμβολική κατάληψη του χώρου, παρέδωσε το ψήφισμα στον διευθυντή και το απέστειλε και προς πάσα κατεύθυνση! Δίνεται μεγάλος αγώνας ούτως ώστε να παραμείνει το κατάστημα της Πειραιώς.
2) όσον αφορά τις δήθεν προτάσεις σου περί υγειονομικής κρίσης(πάλι σε πιάνω αδιάβαστο) Ο Δήμος μας είχε πρώτος την βούληση προς αυτήν την κατεύθυνση, για απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψη κοινοχρήστων χωρων και για όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω. Αυτό θα γίνει απλά δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος, δλδ το πώς θα γίνει ο συμψηφισμός των απαλλαγών με τους λογαριασμούς.
Για να μην μπερδευτείς πάλι, σε ενημερώνω ότι δεν έχει γίνει ακόμη σε κανέναν Δήμο στην χώρα μας για τον λόγο που προανέφερα. Περιμένουμε οδηγίες από το κράτος μέσω της ΚΕΔΕ για το πως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία.
Για οποιαδήποτε απορία εχεις καλό είναι να ρωτάς πρώτα και έπειτα να πράττεις!
Να επισημάνω δε ότι τους 14 μήνες που είσαι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος δεν θυμάμαι να έχεις φέρει στο τοπικό συμβούλιο κάποια πρόταση ουσίας να βοηθήσεις την πόλη μας,παρά μόνο 2 και θα τις αναφέρω για να στις υπενθυμίσω.
Η πρώτη ήταν όταν ήρθε θέμα στο τοπικό συμβούλιο για την κατασκευή των σκεπάστρων στο έργο της ανάπλασης της πλατείας στο οποίο ήσουν αρνητικός και το καταψήφισες και μάλιστα ήσουν και λαλίστατος. Έπειτα από κάποιες μέρες κατέθεσες αίτημα στο συμβούλιο να σου κατασκευάσει ο Δήμος σκέπαστρο στην δική σου επιχείρηση και μάλιστα στο πλάι του καταστήματος σου όπου είναι και η είσοδος της πλατείας και δεύτερη πρόταση-σεις είναι οι παραπάνω οι οποίες είναι και πάλι προς όφελος σου!
Άφησα για το τέλος το μένος και το μίσος που σε διακατέχει και το μόνο που σας νοιάζει ορισμένους(το τονίζω οχι όλους Ορισμένους)είναι η καρέκλα! Ο Εγωισμός σας, δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει γύρω σας! Ένας μικρός Δήμος με τόσα πολλά και μεγάλα έργα σε όλες τις δημοτικές του ενότητες συνυπολογιζοντας τις δυσκολίες των καιρών εν μέσω πανδημίας και των μνημονίων παλαιότερα.
ΥΓ. Δεν πρόκειται να μπω σε καμία άλλη διαδικτυακή αντιπαράθεση. Απλα ανέφερα την αλήθεια.
Πρόεδρος ΤΚ Βόνιτσας
Χασακής Χρήστος

Η ανάρτηση του Δημήτρη Δημάκα, μέλος της Τοπικής Κοινότητα Βόνιτσας

Μας απέστειλε προσκλήσεις η Δημοτική αρχή μόνο και μόνο για την τήρηση του νόμου.
Δεν θα συμμετέχω στο συμβούλιο την 25-11 που μοναδικό θέμα έχει την Υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση τεχνικού προγράμματος 2021 .
Επιλέγει τη συνεδρίαση δια περιφοράς ,με ένα σημαντικό θέμα, χωρίς καμία εισήγηση και πρόταση για θέμα που χρήζει ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων .
Το τελευταίο διάστημα συντελείτε ένα «έγκλημα» στο Δήμο μας το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τραπεζών και εσείς δεν καλέσατε ούτε ένα Τ.Σ . να καταθέσουμε σαν Τ.Κ. έστω ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση ,συνοδευόμενο με το ψήφισμα του Δ.Σ.του Δήμου.
Επίσης δεν φέρατε θέμα το τεράστιο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομενων σε αυτές .
Όπως:
1 Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιτηρήσεις που αναστέλουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους καθώς και των εργαζομενων σε αυτές
2 Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χωρών .
3 Απαλλαγή τελών επι των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5)
4 Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών καθώς και διευκόλυνσης πληρωμής δόσεων ρυθμίσεων
Δημήτρης Δημακας

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *