Μέχρι στιγμής οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τα τέλη μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου

Πιθανή είναι η παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2021. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν τα τέλη μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο.

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο.

Μέχρι στιγμής και καθώς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα παράταση, η προθεσμία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας λήγει στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Προς το τέλος του έτους αναμένεται να ληφθεί και η σχετική απόφαση, σύμφωνα με το Star, και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση τουλάχιστον ενός μήνα.
Στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια

Πάντως, τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί ήδη στο Taxisnet.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να τα εκτυπώσουν, θα χρειαστούν είτε τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα του Taxisnet, είτε τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν και έναν QR Code.

Αφού εισέλθουν στο σύστημα, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη σκανάροντας τον κωδικό, μέσω mobile banking, χωρίς να κληθούν να γράψουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Αν και συνίσταται η αποφυγή των υποκαταστημάτων των τραπεζών και των ΕΛΤΑ για την πληρωμή τους, οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μπορούν να προβούν στα καταστήματα και να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με web banking και μέσω κωδικού RF.
Η διαδικασία

Τα βήματα που ακολουθούν οι φορολογούμενοι στο Taxisnet είναι τα εξής:

Με κωδικούς στο Taxisnet: Πολίτες – Oχήματα – Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς Taxisnet ή Επιχειρήσεις – Φορολογικές υπηρεσίες – Οχήματα – Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς Taxisnet.
Χωρίς κωδικούς στο Taxisnet: Πολίτες – Οχήματα – Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet ή Επιχειρήσεις – Φορολογικές υπηρεσίες – Οχήματα – Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet.

Πόσα θα πληρώσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει είτε πληρώνοντας μετρητοίς, είτε με πιστωτική κάρτα σε 9-12 άτοκες δόσεις.

Ο τρόπος υπολογισμού δεν αλλάζει, επομένως οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ, βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

Ειδικότερα, για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2010, καθώς και μοτοσικλέτες – ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης – τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από την 1η Νοέμβριου του 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Για τα οχήματα από το 2006 μέχρι το 2010, σε ό,τι αφορά τα κυβικά και το πώς διαμορφώνονται τα ποσά, ισχύουν τα εξής:

Από 1.072 έως 1.357 κυβικά: 135 ευρώ.
Από 1.358 έως 1.458: 255 ευρώ.
Από 1.549 έως 1.738: 280 ευρώ.

Επίσης:

Από 1.739 έως 1.928: 320 ευρώ.
Από 1.929 έως 2.357: 690 ευρώ.
Από 4.001 και πάνω: 1.380 ευρώ.
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *