Σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στο Αγρίνιο, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε η από κοινού δράση όλων των τοπικών φορέων με στόχο την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, ενώ επίσης, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας και των Δήμων παραμένει σε εγρήγορση.
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενεργοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που ανέκυψαν, σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 18 μηχανήματα της Περιφέρειας παρενέβησαν στα κύρια σημεία που εντοπίστηκαν προβλήματα, στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου, Ξηρομέρου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.
Ειδικότερα:
Στο Δήμο Αγρινίου: Στα υδατορέματα Λιγόρεμα, θέση «Κυπαρίσσι» της Τ.Κ. Καινουργίου, Κολτσιδέικα Τ.Κ. Ζευγαρακίου, Παλιάβρυση Τ.Κ. Ζευγαρακίου, καθώς και στο Οδικό Δίκτυο, Σχίνος – Σιτόμενα – Σκουτερά, Στριγανιά – Λαμπίρι, Αγγελόκαστρο – Λυσιμαχεία.
Στο Δήμο Μεσολογγίου: Στο υδατόρεμα Ανατολικά Αλίπεδα της πόλης Μεσολογγίου, στο επαρχιακό δίκτυο προς την Ι.Μ. του Αγίου Συμεών και στην Εθνική οδό Αντιρρίου – Αγρινίου (θέση Καλυδώνα Ευηνοχωρίου).
Στο Δήμο Θέρμου: Στο οδικό δίκτυο Δρυμώνας – Χαλίκι.
Στο Δήμο Ξηρομέρου: Στην περιμετρική της πόλης του Αστακού και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη θέση Πλατυγυάλι.
Στο Δήμο Αμφιλοχίας: Στην Εθνική οδό στην περιοχή Ανοιξιάτικο – όρια νομού.
Στο Δήμο Ναυπακτίας: Στο επαρχιακό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Πυλλήνης, στο χωριό Γραμμένη Οξυά και στο Κοκκινοχώρι.
«Εδώ και μήνες εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θεωρούμε ότι απέδωσε, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους, άμεσα. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή που δημιουργεί όλο και πιο έντονα και έκτακτα φαινόμενα, αποτελεί πάντοτε μία απειλή που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε το σύνολο των δυνάμεών μας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όχι μόνο για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του τόπου μας, καθώς ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους Δήμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους οποίους και ευχαρίστησε, σημειώνοντας ότι μαζί με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Έργων και των άλλων υπηρεσιών, αποτελούν τους ανθρώπους που «ξενυχτούν με κοινό στόχο την προστασία των πολιτών και των περιουσιών».
«Όλοι μαζί, καταθέτουμε το σύνολο των δυνάμεών μας στην υπηρεσία του τόπου μας» συμπλήρωσε.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, όπως επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Έργων της ΠΔΕ και της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *