Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας διοργανώνουν σύσκεψη το Σάββατο 16/9 και ώρα 11 π.μ. στο Δημαρχείο στην Βόνιτσα με θέμα τα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας.
Αναλυτικά το κάλεσμα των διοργανωτών:
“Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουμε τα αδιέξοδα τις συνέπειες της αντιαγροτικής – αντικτηνοτροφικής πολίτικης της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα. Οι έμποροι και οι γαλακτοβιομηχανίες με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της “οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης”. Οικονομία της αγοράς είναι η ασυδοσία των εμπόρων -με την συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης- να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών – κτηνοτρόφων – λαϊκής κατανάλωσης.
Υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
Απέναντι σε αυτή την αγροκτόνα πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στον αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους , με το μάζεμα της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας, συγκρουόμαστε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει, παλεύουμε για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της την κάλυψη των συγχρόνων διατροφικών αναγκών του λαού μας, την αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας , τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και όχι το κέρδος των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων , των μεταποιητών.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ”

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *