Μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 3/8/2020 ένα έργο που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των δημοτών του Αστακού και την διαχείριση των απορριμμάτων.

 Ο λόγος για το νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που αποτελεί μέρος ενός ουσιαστικού σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί και ο εξοπλισμός που περιλαμβάνει ένα συμπιεστή απορριμμάτων, ένα ερπυστριοφόρο εκσκαφέα, δύο ανατρεπόμενα φορτηγά (ένα μεγάλο και ένα μικρό), ένα όχημα μεταφοράς αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών απορριμματοκιβωτίων (containers) καθώς και δύο αυτοσυμπιεζόμενα κλειστά απορριμματοκιβώτια (containers).

Με το Σ.Μ.Α. Αστακού σε λειτουργία, τα σκουπίδια  μεταφέρονται σε ειδικό container με την βοήθεια ειδικού οχήματος (νταλίκας). Τα σκουπίδια  έχουν υποστεί συμπίεση εντός του container μεταφοράς, με αποτέλεσμα αντί να έχουμε πολλά δρομολόγια των απορριμματοφόρων του Δήμου Ξηρομέρου προς τον ΧΥΤΑ, θα έχουμε απόρριψη των σκουπιδιών προσωρινά στο Σ.Μ.Α. Αστακού, συμπίεση τους εντός του container και μεταφορά με το ειδικό όχημα μεταφοράς (νταλίκα) όταν το container θα είναι πλήρες.
 
Καθώς  ένα  δρομολόγιο της νταλίκας με το container,  ισοδυναμεί με  4-5 δρομολόγια  των απορριμματοφόρων, άρα μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων στην αποκομιδή των σκουπιδιών

Σήμερα αναγνώστες της ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS  έστειλαν φωτογραφίες από το Σ.Μ.Α. Αστακού αναφέροντας ότι έχει κοπεί από τη ΔΕΗ  το ρεύμα…

 

 φώτο από τα εγκαίνια

 

 

 

 

 

 

 

 

Από xiromeropress