Στην δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac) στις πλαζ Αμφιλοχίας και Αστακού παραβρέθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.
Πάγιο αίτημα των Συλλόγων ΑμΕΑ της Αιτωλοακαρνανίας ήταν να υπάρχουν παραλίες προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία. Η εξασφάλιση των πιστώσεων για την μίσθωση, την τοποθέτηση, συντήρηση, επίβλεψη και απεγκατάσταση των πρωτοποριακών αυτών συστημάτων για την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, έγινε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από ενέργειες του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται με ιδιαίτερη ευαισθησία δίπλα στα άτομα με αναπηρίες επενδύοντας σε έργα και δράσεις για την εξασφάλιση της αυτονομίας τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Σαλμά.
Στην Αμφιλοχία και τον Αστακό τέθηκαν σε λειτουργία τα δύο πρώτα συστήματα, ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση και άλλων στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Παρόντες στη δοκιμαστική καθέλκυση στην πλαζ της Αμφιλοχίας ήταν οι Αντιδήμαρχοι Λ. Κατσαντάς και Ν. Νίκας, ενώ στην πλαζ του Αστακού παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ι. Τριανταφυλλάκης, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Από xiromeropress