Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου μιλώντας από το βήμα της Βουλής εξηγγειλε ότι η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.
Πρόκειται για μια παλαιότερη δέσμευση του υπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε «τάξη φάντασμα» την τελευταία τάξη του Λυκείου επαναλαμβάνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου.
«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο Υπουργός Παιδείας περιέγραψε και το σχέδιο προσλήψεων στον χώρο της Παιδείας μιλώντας για διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία.
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την επιταγή για αξιοκρατία και ισότιμη πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς να παραγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Όμως δεν θα υπακούσουμε στους λαϊκισμούς της επετηρίδας» είπε. Σημείωσε δε ότι θα διοριστούν και 600 εκπαιδευτικοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις από το 2008.
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *