Μία ακόμα μαρτυρία γυναίκας, που βρισκόταν μπροστά στα απαράδεκτα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, έρχεται να φωτίσει το τρόπο με τον οποίο οι «Σερίδηδες» της ΕΛΑΣ άσκησαν σωματική αλλά και λεκτική βία κατά των κατοικων της περιοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά της, όλα ξεκίνησαν όταν οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και έλεγξαν δύο ζευγάρια που κάθονταν με τις δύο 8χρονες κόρες τους σε ξεχωριστά παγκάκια.

Όπως περιγράφει η γυναίκα στην οποία έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί παρά το γεγονός ότι έδειξε τόσο το απαραίτητο μήνυμα όσο και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ζητήθηκε, τελικά της επιβλήθηκε πρόστιμο.

Μια ομάδα νεαρών που βρισκόταν κοντά στο σημείο έσπευσαν κοντά και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τους αστυνομικούς.

«Κάποια στιγμή εκεί που καθόμασταν, σταματάνε τρεις μηχανές μπροστά μας και μας κάνουν νόημα με πολύ άσχημο τρόπο ‘’Τώρα φύγετε από εκεί’’. Ρωτάω ‘’για ποιον λόγο να φύγουμε;’’», περιγράφει χαρακτηριστικά η γυναίκα μιλώντας στο Mega.

«”Δώστε μας τα κινητά, έχετε στείλει μηνύματα; Είναι άσκοπη μετακίνηση” μου απαντά ο αστυνομικός.

Τότε η γυναίκα είπε: «Συγνώμη περπατούσαμε και σταθήκαμε λίγο να ξαποστάσουμε». Για να πάρει την εξής απάντηση από τον αστυνομικό: «Εγώ πρέπει να σας γράψω. Τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά. Εγώ έχω εντολή να γράφω».

Η γυναίκα τότε του είπε: «Σας παρακαλώ σταματήστε να φωνάζετε, έχετε τρομοκρατήσει τα μικρά παιδιά», με τον αστυνομικό να της λέει: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα παιδιά».

Στη συνέχεια νεαροί που ήταν κοντά αντιλήφθηκαν το περιστατικό και πλησίασαν με την γυναίκα να αναφέρει στη μαρτυρία της:

«Βγάζει ο ένας αστυνομικός το γκλομπ και άρχισε να χτυπά τον νεαρό χωρίς λόγο. Να έχουν πέσει όλοι πάνω και να ρωτούν γιατί χτυπάει τον νεαρό. Τότε ένας αστυνομικός ήρθε και μου ζήτησε να του δώσω το κινητό μου. Του λέω μην με ακουμπήσεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα και προσπαθούσε να μου πάρει το κινητό από τα χέρια».

Δείτε την συγκολοντική μαρτυρία της γυναίκας στο Mega:.topontiki.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *