1994389-664x373
Τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο Χατζηνικολάου βράβευσε τη Δευτέρα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε ειδική εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 139 ετών παρουσίας του στην Ελλάδα.
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του Ε.Ε.Σ. σε μια προσπάθεια να τιμήσει «τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορικής του πορείας, τους εθελοντές του, που σε κάθε εποχή πρόσφεραν με πρωτόγνωρο ήθος και αυταπάρνηση την φιλαλληλία και την αλληλεγγύη τους, προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις».
Την τιμητική διάκριση απένειμε στον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, τιμώντας στο πρόσωπο του «όλους τους μεγάλους ανθρωπιστές που ξεχώρισαν για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο, υιοθετώντας τις αρχές του ανθρωπιστικού δικαίου, όπως έπραξε και ο ιδρυτής του Ερυθροσταυρισμού και επιφανής Ελβετός ανθρωπιστής Ερρίκος Ντυνάν».
Στην ομιλία του, με θέμα: «Εθελοντισμός – Πορεία με συνεχείς επανεκκινήσεις» ο μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρθηκε στις εξαιρετικές φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, το κλίμα, τον ήλιο, τη θάλασσα της χώρας που περιβάλλει τις ακτογραμμές της, τη βιοποικιλότητα, τα μοναδικά της προϊόντα, τις παραγωγικές δυνατότητες, τις οικονομικές προοπτικές και τον πλούτο της χώρας «επιφανειακό και υπόγειο», την ιστορία και τον πολιτισμό της, τον καλό λαό της και διευκρίνισε ότι «δεν ταιριάζουν στην ψυχή του Έλληνα τα αρνητικά συναισθήματα που νοιώθει σήμερα να τον βαραίνουν, λόγω της κρίσης».
«Μια χώρα τόσο χαρούμενη, τόσο φωτεινή και να έχει θλίψη; Δεν επιτρέπεται. Να είναι τόσο πλούσια και να έχει φτώχεια; Είναι αμαρτία. Να την ξέρει όλος ο κόσμος και να μην μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της. Είναι ανεπίτρεπτο…. Αυτό πρέπει να διορθωθεί. Αυτό που ονομάζεται κρίση πρέπει να φύγει. Αυτό που πονάει την καρδιά του Έλληνα, όχι την τσέπη του, όχι το βόλεμα του, αλλά την καρδιά του, την ψυχή του, την ιστορία του, την υπερηφάνεια του, που του πληγώνει τα οράματα, πρέπει να φύγει, και μπορεί να φύγει, και σε αυτό πατάει η ελπίδα μας» ανέφερε ο μητροπολίτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://amfilochiablognews.blogspot.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *