dasos13
Το καλοκαίρι ξεμακραίνει και δίνει τη θέση του στο σχεδόν κρύο αεράκι που κάνει τα πορτοκαλί φύλλα των δέντρων να χορεύουν. Σε Πελοπόννησο ή Θράκη, Πήλιο ή Ήπειρο τα δάση μας προσκαλούν για ποδηλασία, πικνικ, πεζοπορίες, και ατελείωτες βόλτες για να γεμίσουμε τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου.
1.Φολόη
%cf%861
%cf%862
Πέντε εκατομμύρια βελανιδιές δημιουργούν μια χρυσοκόκκινη στέγη που σχεδόν καλύπτει τον ουρανό. Πρόκειται για το νοτιότερο δρυοδάσος της Ευρώπης, ιδανικό για όποιον λατρεύει τις πεζοπορίες και τις ποδηλατάδες στα χωμάτινα μονοπάτια και στα καταρπάσινα δρομάκια.
2. Καστανοδάσος του Κοσμά
Τοποθεσία : Πάρνωνας, νομός Αρκαδίας, 29 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο
%cf%863
Στον καστανεώνα του Κοσμά σε μια αχανή έκταση, στις παρυφές του χωριού, περιπλανηθείτε σε χωμάτινα μονοπάτια κάνοντας ποδηλαλατάδα. Αν και δεν είναι η εποχή των καστάνων, αν βρεθείτε σε κανένα μήνα προς την περιοχή, μη διστάσετε να μαζέψετε πεντανόστημα κάστανα για το χειμώνα.
3. Τσαγκαράδα
Τοποθεσία : Πήλιο
%cf%864
Περτρόχτιστα τοξωτά γεφύρια και κρυστάλλινα ρυάκια με παγωμένα νερά που παρασέρνουν στο διάβα τους φύλλα πεσμένα από τις φουντωτές καστανίες και τα αιωνόβια πλατάνια, ντύνουν ονειρικά τις φθινοπωρινές μας διαδρομές.
4. Φαράγγι του Βίκου
Τοποθεσία : Ήπειρος, Ζαγοροχώρια
%ce%b21
%ce%b22
Αποτελεί ένα φημισμένο και πασίγνωστο τοπίο με τα μονοπάτια που βρίσκονται δίπλα από τον Βοϊδομάτη να «ντύνονται» με τα ξερά χρυσοκόκκινα φύλλα από τις βελανιδιές, τις οξιές, τα πλατάνια και τις λεύκες. Οι βόλτες στον Βοϊδομάτη μπορούν να γίνουν λίγο περισσότερο περιπετειώδεις, εάν επιλέξετε να κάνετε rafting. Ακόμη κι αν χαθείτε στο δρόμο προς το φαράγγι, τα 46 Ζαγοροχώρια γύρω δεν θα σας απογοητεύσουν.
5. Δάσος της Χαϊντούς
Τοποθεσία: Νομοί Ξάνθης και Δράμας, 58 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία
%ce%ba2
Πανύψηλες οξιές που σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό,κατακόκκινες σημύδες, και φουντωτά έλατα ολοκληρώνουν ένα τοπίο βγαλμένο από σελίδα παραμυθιού. Το Παρθένο Δάσος της Χαϊντούς έχει χαρακτηριστεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης. Οσο ανηφορίζετε θα ανταμειφθείτε με εικόνες που θυμίζουν κάτι από αλπικό λιβάδι, με τα καταπράσινα απομεινάρια των παλιών βοσκοτόπων.
travelstyle.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *