Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετίας αναβάθμισης και κατά κοινή ομολογία πετυχημένων διοργανώσεων συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και φέτος με στόχο τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί και κάποια στιγμή να γίνει ένας διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος που θα φιλοξενεί αθλητές αλλά και πλήθους κόσμο στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ήδη και στους 3 δρόμους (Ημιμαραθώνιος, 5000 μέτρα και 1000 μέτρα) έχουμε περισσότερες από 500 συμμετοχές. Αναμένονται οι συμμετοχές να αγγίξουν τις 600 συμμετοχές. Αυτό το νούμερο αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών που σπάει συνέχεια τα τελευταία 3 χρόνια.
ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 18Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ
Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09.15 από την περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας (περίπου στο ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου) και θα καταλήξει στην παραλίας της Βόνιτσας (στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας).
Κατά μήκος του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν 6 κιόσκια με νερά, ισοτονικά, βρεγμένα σφουγγάρια και μπάρες δημητριακών.
Τους αθλητές θα συνοδεύει ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βόνιτσας επανδρωμένο με καρδιολόγο.
Επίσης σε όλη την διάρκεια του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν δύο μηχανάκια, όπου θα μεταφέρουν, όσους εγκαταλείπουν στον τερματισμό του Ακτίου Δρόμου.
Ο αγώνας θα έχει μέγιστη διάρκεια 3 ώρες (όποιος περάσει το 10 χλμ σε περισσότερο από 1 ώρα και 30 λεπτά θα ενημερώνεται ότι πρέπει να εγκαταλείψει).
Στον τερματισμό θα υπάρχουν για όλους μετάλλια και δροσερό εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗΣ.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σάντουιτς, μπανάνες, χυμοί και μπάρες δημητριακών .
Τα νούμερα θα μπορούν οι αθλητές να τα παραλαμβάνουν στο Δημαρχείο της Βόνιτσας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 μμ έως τις 20.30 μμ
Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας από τις 07.30 πμ έως και τις 08.00 πμ.
Τέλος στην αφετηρία του αγώνα (στο ΆΚΤΙΟ ΣΤΟ PARKING ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΥ SELL) θα δίνονται νούμερα από τις 8.30 πμ έως και τις 09.00 πμ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232( από τις 09.00 πμ έως τις 14.00 μμ) και στο email kekomekada@gmail.com .
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ / ΕΠΑΘΛΑ- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :
ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18 – 30 ετών Α 18 – 30 ετών Γ
31 – 40 ετών Α 31 – 40 ετών Γ
41 – 50 ετών Α 41 ετών έως 75 Γ
51 – 60 ετών Α ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
61 ετών έως 75 ετών ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 75
ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 75
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
ΑΓΩΝΕΣ 1000 ΚΑΙ 5000 ΜΕΤΡΩΝ
Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού αλλά και για πρώτη φορά κοινός δρόμος 5.000 μέτρων.
Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (Πλατεία Δημαρχείου):
– στις 09.00 για τον αγώνα των 5000 μέτρων
– στις 09.20 ο αγώνας των 1000 μέτρων (για παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων μόνο).
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5000 ΜΕΤΡΩΝ
Ο αγώνας των 5000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.
Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου.
Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) και στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει ο γύρος της Κουκουμίτσας) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου.
Εγγραφές για τα 5000 μέτρα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232.
Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Βόνιτσας από τις 18.00 μμ έως τις 20.30 μμ και την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας από τις 08.15 πμ έως και τις 08.55 πμ.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σάντουιτς, μπανάνες, χυμοί, δροσερό εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗ και μπάρες δημητριακών .
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 1000 ΜΕΤΡΩΝ
Τα παιδιά του Δημοτικού θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στις 08.45 πμ.
Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να βρίσκονται στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.
Τα νούμερα θα μοιρασθούν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στα Δημοτικά Σχολεία στην Βόνιτσα.
Όποιο παιδί θέλει να συμμετάσχει από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ή από άλλο Δήμο και δεν μένει στην Βόνιτσας θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2643022232 έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας.
Τα παιδιά αυτά θα παραλάβουν τα νούμερα (αφού συμπληρώσει ο γονέας την αίτηση συμμετοχής από την γραμματεία του αγώνα έξω από το Δημαρχείο Βόνιτσας)
Τα παιδά για τα 1000 μέτρα θα εκκινήσουν στις 09.15 από το Δημαρχείο Βόνιτσας με κατεύθυνση το λιμάνι της Βόνιτσας (προς Κάστρο).
Θα ακολουθήσουν τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο και θα στρίψουν στο τέλος αυτού του δρόμου (στο ύψος του club HORA PARADISO) με κατεύθυνση πάλι την παραλία της Βόνιτσας.
Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην πλατεία Δημαρχείου .
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σάντουιτς, μπανάνες, χυμοί, δροσερό εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗ και μπάρες δημητριακών.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών.
Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο
Οι μεγάλοι χορηγοί και φέτος του 18ου Άκτιου Δρόμου είναι η ΚΟΡΠΗ NESTLE και η ANDROMEDA GROUP που για άλλη μια φορά δείχνουν την αγάπη τους για την περιοχή μας και τον αθλητισμό .
Για τους αγώνες των 5000 μέτρων αλλά και των 1000 μέτρων θα υπάρχει ασθενοφόρο και νοσοκόμα που θα προσφέρει δωρεάν το ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε.( Διαγνωστικό Εργαστήριο και Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ) .
Το Διαγνωστικό Εργαστήριο ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε. με έδρα το Αγρίνιο είναι ένα σύγχρονο διαγνωστικό Κέντρο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με αξιοπιστία αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων από έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό με υψηλό το αίσθημα ευθύνη.
Το ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε. θα διαθέτει το δικό του περίπτερο έξω από το Δημαρχείο της Βόνιτσας όπου θα ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για τις σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρει.
Στο Δημαρχείο της Βόνιτσας θα υπάρχει και δεύτερο περίπτερο από το:
ΒΙΟ συντονίΖΩ
Το VIOsintoniZW by Effie Malamou θα είναι εκεί και θα μπορείτε να ενημερωθείτε αλλά και να δοκιμάσετε τις τεχνολογικές ικανότητες του βιοσυντονισμού.
Ο Βιοσυντονισμός βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της Κβαντικής Φυσικής (ΜάξΠλάνκ) κατά την οποία τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Στο σώμα μας, έχουμε διαφορετικές μορφές ενέργειας.
Μία από αυτές είναι η ηλεκτρομαγνητική, η οποία εκφράζεται με ταλαντώσεις (συχνότητες).
Η κόπωση και ο εκφυλισμός που επέρχεται στα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού μας γίνεται ορατός μέσα από την εκπομπή αντίστοιχων παθολογικών και διαταραγμένων πλέον ταλαντώσεων.
Η παρουσία κάποιου ξενιστή όπως τα παράσιτα ή οι ιοί επηρεάζουν το πεδίο αυτό αφού επιπλέον συχνότητες κάνουν την εμφάνιση τους, με συνέπεια να μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους . Η ταχύτητα αντίδρασης του οργανισμού επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένος και ευάλωτος και να εκδηλώνονται οι ασθένειες.
Ειδικά μηχανήματα διάγνωσης που χρησιμοποιούνται στον βιοσυντονισμό διαθέτουν την ικανότητα να εντοπίζουν τις ξένες συχνότητες των παθογόνων μικροοργανισμών (Τεστ Βιοσυντονισμού), ενώ οι αντίστοιχες θεραπευτικές συσκευές διαθέτουν την ικανότητα αποδόμησης των παθογενών αιτίων ώστε όλα να δουλεύουν και πάλι σωστά.
Η λειτουργία της μεθόδου του βιοσυντονισμού επικεντρώνεται στην επαναφορά του οργανισμού στην ιδανική κατάσταση μέσω της εκπομπής χαμηλών, φυσιολογικών για τον οργανισμό αρμονικών συχνοτήτων, οι οποίες «επανασυντονίζουν» τον οργανισμό στην σωστή λειτουργία και ενεργοποιούντον φυσικό μηχανισμό αυτοίασης.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αλλά και όλους τους πολίτες διπλανών δήμων να έρθουν στην Βόνιτσα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου να αγωνισθούν ή για να παρακολουθήσουν τον 18ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο να χειροκροτήσουν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και να απολαύσουν τα τοπία και την ομορφιά της Βόνιτσας
Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.
Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες-αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.
Το Άκτιο ανήκει διοικητικά και γεωγραφικά στην Αιτωλοακαρνανία και στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας
Ο Πρόεδρος
Παντελής Αποστολάκης

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *