Η γνωστή ηθοποιός όπως και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είχε απαγορευμένη ταινία. Ο τίτλος της ταινίας είναι «Μία σφαίρα στην καρδιά». Τα τραγούδια της ταινίας ανήκουν στον γνωστό Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η παραγωγή της ταινίας ήταν διεθνής.
Η ταινία «Aliki My Love» υποτίθεται ότι δεν ήθελε ποτέ να προβληθεί η Αλίκη. Τη θεωρούσαν χαμένη. Ωστόσο, βρέθηκε και δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα της. Πριν κάποια χρόνια, μία άλλη ταινία που τη θεωρούσαν χαμένη, μία ξένη ταινία της Τζένης Καρέζη, εμφανίστηκε εκ νέου.
Σύμφωνα με το Λοιπόν, μία κόπια της έχει βρεθεί στη Γαλλία και βρίσκεται στη φάση που πρέπει να διαπιστωθεί αν και πόσο μπορεί να συντηρηθεί, ώστε να έρθει η στιγμή που θα τη δούμε στην ελληνική τηλεόραση.
Πρόκειται για την ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά», τη μόνη ξένη παραγωγή στην οποία έπαιξε η Τζένη Καρέζη. Μέχρι σήμερα, αυτό που όλοι γνώριζαν ήταν πως έχουν διασωθεί κάποιες αφίσες της ταινίας, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο η Καρέζη δεν εμφανίζεται καθώς πρωταγωνίστρια ήταν η Φρανσουάζ Αρντί.
Η ταινία γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από το Γάλλο -τότε ανερχόμενο- σκηνοθέτη του νέου κύματος Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Παρά το καλό όνομα του σκηνοθέτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το «Une balle au Coeur» ήταν μια εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα αγγλικά η ταινία ονομάζεται «Devil at my Heels» και κυκλοφόρησε το 1966.
Ήταν μία φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα στην πολυαγαπημένη ηθοποιό. Αυτή δεν ήταν η πρώτη πρόταση που η Τζένη Καρέζη είχε δεχτεί να συμμετάσχει σε μια διεθνή παραγωγή, όμως ήταν η πρώτη φορά που η ταινία πραγματοποιήθηκε.
Τζένη Καρέζη: Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από την ταινία που συμμετείχε, η Ελληνίδα ηθοποιός
ayti-einai-i-apagoreymeni-tainia-tis-tzenis-karezi-me-moysiki-toy-miki-theodoraki-5 ayti-einai-i-apagoreymeni-tainia-tis-tzenis-karezi-me-moysiki-toy-miki-theodoraki-4 ayti-einai-i-apagoreymeni-tainia-tis-tzenis-karezi-me-moysiki-toy-miki-theodoraki-3 ayti-einai-i-apagoreymeni-tainia-tis-tzenis-karezi-me-moysiki-toy-miki-theodoraki-2 ayti-einai-i-apagoreymeni-tainia-tis-tzenis-karezi-me-moysiki-toy-miki-theodoraki-1
.makeleio.gr/

Από xiromeropress