«Εδώ η κορούλα μου που είναι οκτώ χρονών, φοράει σουτιέν στην παραλία. Της λέω: “Γιατί το φοράς; Αφού δεν έχεις στήθος”.»

Απαντώντας στην ερώτηση της Φανής Πλατσατούρα στο Down Town αν κάνει γυμνισμό, ο Τζίμης Πανούσης έδωσε την εξής απάντηση:
«Ναι, μου αρέσει. Και, δυστυχώς, παρατηρώ ότι εσείς τα νέα παιδιά είστε πολύ συντηρητικοί. Ιδίως μετά την επέλαση του AIDS -που την έχει εκμεταλλευτεί το σύστημα και την έχει κάνει μπαμπούλα, με αποτέλεσμα τα ήθη να έχουν γυρίσει στον Μεσαίωνα- δεν βγάζετε το μαγιό σας με τίποτα.
Εδώ η κορούλα μου που είναι οκτώ χρονών, φοράει σουτιέν στην παραλία. Της λέω: «Γιατί το φοράς; Αφού δεν έχεις στήθος».
Είδα κι έπαθα να βγάλω το μαγιό στον γιο μου όταν πήγαμε να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Μας βοήθησε μια φίλη λεσβία να βρούμε σπίτι και μας κάλεσε σε ένα συνέδριο λεσβιών στην Ερεσό. Ήταν μαζεμένες γύρω στις 9.000 λεσβίες. Λέω στον γιο μου: «Μην τολμήσεις και δεν βγάλεις το μαγιό σου! Θα μας φάνε ζωντανούς εδώ». Γιατί η ομοιομορφία είναι ο φασισμός και αυτό μου αρέσει.
Τι ακριβώς σας αρέσει;
«Μου αρέσει να υπάρχει πειθαρχία. Ξέρετε, εμείς πάσχουμε. Το βλέπω και στο θέατρο. Είμαστε 20 ηθοποιοί πάνω στη σκηνή και άλλοι 25 μουσικοί. Καμιά εξηνταριά άτομα μαζί με τους τεχνικούς. Βλέπω, λοιπόν, ότι δεν το έχουμε το ομαδικό σπορ στην Ελλάδα…
Τέσσερις μήνες τώρα, που λες, κάνουμε κάθε μέρα έξι ώρες πρόβα, με ένα ρεπό τη Δευτέρα, και είμαστε ακόμη στην αρχή. Δεν έχουμε βρει καν το φινάλε και σε τι τόνο θα τραγουδήσουμε. Σε ένα θαύμα ελπίζουμε -από αυτά που γίνονται σε όλες τις παραστάσ
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *