Την αναλγησία της δημοτικής αρχής μας κατήγγειλε κάτοικος του Βάρνακα του Δήμου Ξηρομέρου για την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα που έρχεται από το παλιό χωριό του Βάρνακα και καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή του Μύτικα μας περιέγραψε εικόνες ασυδοσίας και ανευθυνότητας για τις οποίες απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή και στις αρμόδιους αντιδημάρχους και προσωπικά στο Δήμαρχο Ξηρομέρου κατά τις καλοκαιρινές επισκέψεις του στο χωριό αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε στο ελάχιστο παρ΄ ότι του υποσχέθηκε να λυθεί το θέμα άμεσα .

Θα δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε την κατάσταση και τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί στο ρέμα τα οποία στο πρώτο κύμα νεροποντής θα καταλήξουν στη θάλασσα στην οποία κολυμπούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής το καλοκαίρι (μπάζα, κλαριά κούτσουρα σκουπίδια μαλλιά από τους κούρους των προβάτων ψόφια ζώα κλπ) όλα μέσα και στις πλευρές του ρέματος σκορπισμένα χωρίς κανέναν έλεγχο από κανέναν !

Ο Μ.Κ. μας εξέφρασε την ανησυχία του διότι το σπίτι του είναι στην περιοχή του ρέματος και όταν πλημυρίσει το ρέμα που έγινε ουκ ολίγες φορές στο πρόσφατο παρελθόν θα πνιγεί και θα πάθει ανεπανόρθωτες φθορές κι επίσης μας τόνισε τους κινδύνους δημόσιας υγείας από τα πτώματα ζώων και άλλων απορριμμάτων που ρίχνονται στο ρέμα ! Όπως μας τόνισε θα απευθυνθεί στις αρχές του κράτους αφού δεν βρίσκει ανταπόκριση στις αρχές του Δήμου ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα του ως πολίτης . 

υ

Από xiromeropress