Την συνδρομή του ΙΓΜΕ ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Καρακώστα, και το αντίστοιχο αίτημα που ακολούθησε από την Δημοτική Αρχή αναφορικά με το κατολισθητικό φαινόμενο στην περιοχή της Τ.Κ Αράχωβας.
Συγκεκριμένα η κ. Σταρακά ζήτησε την ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με σκοπό την εξέταση των κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατοικίες. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς οι παρατεταμένες έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται.
Οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ αναμένεται να συντάξουν τεχνικογεωλογική έκθεση και να προτείνουν μια δέσμη μέτρων με στόχο το περιορισμό των επιπτώσεων του φαινομένου. Παράλληλα κλιμάκιο από μηχανικούς και γεωλόγους της Περιφέρειας μεταβαίνει στο σημείο με σκοπό να πραγματοποιήσει αυτοψία και να εκτιμήσει την κατάσταση.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *