Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΤι συμβαίνει, όταν πατάς λάδια με 200 χλμ./ώρα

Τι συμβαίνει, όταν πατάς λάδια με 200 χλμ./ώρα


Η γρήγορη οδήγηση μέσα σε μια πίστα είναι… αιώνες πιο ασφαλής από ότι σε δημόσιο δρόμο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν κρύβει κινδύνους. Σε μια από τις πιο διάσημες πίστες του κόσμου, το Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας, ο οδηγός μιας BMW M6 ενώ έτρεχε με περίπου 200 χλμ./ώρα πάτησε λάδια και όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και πήγαινε «καρφί» προς τις μπαριέρες.
Για καλή του τύχη, δεν ήταν τόσο απότομο για να μην προλάβει να αντιδράσει. Φυσικά, η επαφή ήταν αναπόφευκτη όμως περιόρισε τις συνέπειές της και στη συνέχεια, έδωσε… μάχη με αλλεπάλληλα ανάποδα τιμόνια ώστε να μη του γυρίσει ξανά. Προφανώς είχε και την εμπειρία, όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο και η τύχη του!
Αν και δεν μας δείχνει πλάνα από τη ζημιά του αυτοκινήτου, στο τέλος του βίντεο όπως βγάζει την κάμερα από την καμπίνα, φαίνεται ελαφρώς η μπροστινή αριστερή πλευρά του. Το χτύπημα δεν δείχνει τόσο τρομερό, όμως αναλογιζόμενοι ότι μιλάμε για BMW M6, δεν θα έχει και μικρό κόστος επισκευής. Όπως και να έχει, απέφυγε τα χειρότερα! Το γιατί υπήρχαν λάδια στην άσφαλτο και η πίστα δεν ενημέρωσε με σημαίες όσους έτρεχαν, έως ότου μαζευτούν, είναι ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα. Το στιγμιότυπο βρίσκεται περίπου στο τρίτο λεπτό του βίντεο.

ΠΗΓΗ