Το έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2016, με το 14χρονοί να ομολογεί την δολοφονία του φίλου του
Τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Νωρίς το πρωί η οικογένεια του Τάσου, μαζί με φίλους και συγγενείς έφτασαν στα δικαστήρια, ενώ οι σκηνές που διαδραματίστηκαν όταν έφτασε ο 16χρονος σήμερα καθ’ ομολογίαν δράστης με τους γονείς του, ξέσπασαν και άρχιζαν να φωνάζουν και να του επιτίθενται λεκτικά.
Μέσα στη δικαστική αίθουσα η μητέρα του 14χρονου, απευθυνόμενη στον ανήλικο δράστη του φώναζε «μπορείς να μου φέρεις πίσω το μωρό μου;», ενώ ο πατέρας του ξέσπασε λέγοντας: «Σε είχα μέσα στο σπίτι μου, σε τάιζα, ήσουν φίλος του παιδιού μου, σε είχα σαν δικό μου παιδί κι εσύ μου σκότωσες τον γιο μου».
Το έγκλημα που έγινε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2016 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ειδικά για τα κίνητρα του ανήλικου που συνελήφθη, καθώς είχε ισχυριστεί ότι ήταν θύμα μπούλινγκ, όμως συμμαθητές του αντέτειναν ακριβώς το αντίθετο, πως εκείνος ήταν που δημιουργούσε προβλήματα. Οι δύο συμμαθητές, 14 χρόνων, επέστρεφαν από συναυλία το βράδυ του μοιραίου Σαββάτου και εκεί χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού. Οι γονείς του τον αναζητούσαν όλη τη νύχτα, όμως ο κατηγορούμενος για το έγκλημα τους παραπλανούσε λέγοντας ότι χώρισαν οι δρόμοι τους και δεν γνώριζε πού πήγε ο φίλος του. Μάλιστα βρέθηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές τους στο σπίτι του θύματος λίγη ώρα πριν βρεθεί το άψυχο κορμί του.
Η τραγωδία αποκαλύφτηκε το πρωί της Κυριακής όταν κατά τραγική ειρωνία το νεκρό παιδί βρήκε σε δημοτικό πάρκο, κοντά στο σπίτι του, ο πατέρας του δράστη. Στην έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφτηκε πως το άτυχο παιδί αρχικά μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια ο συμμαθητής του προσπάθησε να τον πνίξει με τα χέρια του. Ο 14χρονος τότε κατηγορούμενος παραδέχτηκε στη συνέχεια τις πράξεις του, αιτιολογώντας ότι παραπλάνησε τους γονείς του συμμαθητή του επειδή φοβήθηκε. Στις απολογίες του τόσο στην αστυνομία όσο και στις ανακριτικές αρχές ανέφερε πως είχε συσσωρευμένη οργή μέσα του επειδή οι συμμαθητές του, αλλά και ο φίλος του τον κορόιδευαν τόσο για την άρθρωσή του, όσο και ότι δεν είχαν οικονομική επιφάνεια ως οικογένεια και το τρακτέρ τους ήταν παλιό. “Μου είπαν πάλι για το τρακτέρ”, ανέφερε.
Η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι φορτισμένη, καθώς στη δίκη κεκλεισμένων των θυρών επικρατεί ένταση. Ο 16χρονος κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, καθώς δεν προβλέπεται κράτησή του πριν τη δίκη, ενώ η οικογένεια έχει απομακρυνθεί από εκείνη την ώρα από το χωριό, ύστερα και από σχετική διάταξη του ανακριτή. Ήδη έχουν καταθέσει συμμαθητές των δύο παιδιών περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ τους την περίοδο εκείνη.

MADATA.GR

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *