Δεκτή έγινε η πρόταση της εισαγγελέως και δεν αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους. Ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη για το αδίκημα της ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού και η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

«Το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης» τόνισε η εισαγγελέας. Με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται και με ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Την ίδια ποινή είχε προτείνει η εισαγγελέας της δίκης, Αριστοτελία Δόγκα, η οποία μετά την απόρριψη όλων των αιτημάτων για αναγνώριση ελαφρυντικών από το δικαστήριο, είχε εισηγηθεί την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει ο νόμος.

Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους πολίτες που παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης και οπωσδήποτε από τους τραγικούς γονείς της 21χρονης φοιτήτριας.

Κατά περίπτωση οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Οταν η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την αγόρευσή της, κάποιοι από το ακροατήριο την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο να τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Η εισαγγελέας στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας, όπως είπε, βοούν. «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress