Παρ’ όλο που έκανε μεγάλη οικογένεια και βρισκόταν για πολλά χρόνια στα φώτα και τον κόσμο, ο Σταύρος Παράβας απέμεινε το τελευταίο διάστημα της ζωής του σχεδόν ολομόναχος.
Ελάχιστοι συνάδελφοί του τον έπαιρναν τηλέφωνο, ενώ η οικογένειά του ζούσε στην Αγγλία.
Ο ηθοποιός είχε παντρευτεί μία φορά, με την Αγγλίδα χορεύτρια Αννι, με την οποία γνωρίστηκε στην Αθήνα τον καιρό που εκείνη εργαζόταν στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου.
Καρπός του γάμου τους ήταν δύο κορίτσια, η Μάρθα και η Βανέσσα, κι ένα αγόρι, ο Τζόναθαν, που ήταν το στερνοπούλι του.
Δυστυχώς, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Η Αννι μαζί με τα τρία τους παιδιά μετακόμισε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μπέρμιγχαμ.
Εκεί ο γιος του είχε ανοίξει μπαρ. Ολα έδειχναν ότι πήγαιναν καλά στη ζωή του. Είχε φτιάξει τη δική του οικογένεια αποκτώντας ένα γιο, στον οποίο είχε δώσει το όνομα του πατέρα του.
Δυστυχώς, σε ηλικία 35 χρόνων ο Τζόναθαν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από πνευμονικό οίδημα.
Ο θάνατός του πόνεσε πολύ τον διάσημο πατέρα του, ενώ από τότε άρχισε και ο ίδιος να παρουσιάζει τα πρώτα προβλήματα υγείας.
Τότε ξεκίνησε το μεγάλο του δράμα, κάτι που διέκριναν στα γεμάτα θλίψη μάτια του και οι στενοί του φίλοι.
Ο θάνατος του γιου του σηματοδότησε μια καινούργια, πλην όμως «βουβή» διαδρομή στην πορεία του.
Τα οικονομικά του πήγαιναν απ’ το κακό στο χειρότερο, γεγονός που δεν διέψευδε και ο ίδιος σε συνεντεύξεις του – το αντίθετο μάλιστα.
Κάποιες θεατρικές δουλειές που έκανε δεν πήγαιναν καλά κι έτσι κατέφυγε ακόμη και στην τηλεόραση προκειμένου να
βοηθηθεί.

Παρ’ ότι στο παρελθόν ήταν γνωστό ότι είχε μεγάλη περιουσία, η οικονομική του κατάσταση όλο και χειροτέρευε.
Παραλίγο να κατασχεθεί το σπίτι του στο Λυγουριό, όπου και διέμενε τα τελευταία επτά χρόνια ζώντας μόνο με 600 ευρώ.
Τόσο ο Σταύρος Παράβας όσο και ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχαν κάνει αίτηση προκειμένου να τους καταβληθεί τιμητική σύνταξη.
Συνάντησαν όμως τεράστια εμπόδια, καθώς ο νόμος προέβλεπε ότι εφόσον υπάρχει έστω και μικρή σύνταξη του ΙΚΑ δεν δικαιούνταν τιμητική.
Τα προβλήματα με την υγεία του άρχισαν γύρω στο 1998. Ο κωμικός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια υπέφερε από την καρδιά του. Το Φεβρουάριο του 2007 είχε νοσηλευτεί στη μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».
Μετά το θάνατο του γιου του, η υγεία του κλονίστηκε. Αν και καταβεβλημένος, ο Σταύρος Παράβας ηρεμούσε στο σπίτι του στο Λυγουριό, όπου διέμεινε την τελευταία επταετία ζώντας απομονωμένος και δεχόμενος μόνο λίγους φίλους.
Ενα από τα πρόσωπα που στάθηκαν στο πλευρό του ως το τέλος ήταν η ανιψιά του Καίτη.
Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην Αθήνα για να διεκπεραιώσει κάποιες υποθέσεις του και επέστρεφε στο Λυγουριό – που βρίσκεται λίγο έξω από την Επίδαυρο.
Οι Λυγουριώτες, μάλιστα, τον Ιούνιο του 2007 και μετά την περιπέτεια με την υγεία του, που τελικά δεν είχε τελειώσει, τον τίμησαν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας».
Καλεσμένοι στη δική του βραδιά ήταν φίλοι και συνάδελφοι ηθοποιοί από το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Κοντά του εκείνη τη μεγάλη βραδιά για εκείνον ήταν η οικογένειά του, η πρώην σύζυγός του, οι δύο κόρες του και ο εγγονός του Σταύρος ο νεότερος, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του.
espressonews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *